Ratamestarin lausunto

Vehoniemenharju on perinteikäs Kangasalan hiekkaharju, joka tarjoaa maisemia runsaine korkeuseroineen ja myös hienoja luontokohteita suppien pohjalla ja vanhemman puuston alueilla rinteissä.

Harjualuetta on kuitenkin käytetty merkittävässä määrin soranottoon ja myös talousmetsälle tyypilliset merkit näkyvät. Alueen rikkoinaisuus ja suuret korkeuserot ovat tuoneet haastetta ratasuunnitteluun.  Runsas ulkoilupolkuverkosto kulkee alueella tarjoten kuitenkin lasten suunnistukseen sopivaa aluetta. 

Kilpailukartta on peruskartoitukseltaan varsin iäkäs ja kilpailua ennen suoritettiin lähinnä pikainen ajantasaistus. Etenkin kasvillisuuskuvaus on paikoitellen laadultaan vaihteleva. Kauempana kilpailukeskuksesta metsäkoneen uria ja pieniä polkujuotteita ei ole välttämättä kartalla, mutta lähialueen polut on pyritty tarkistamaan. 

Suuria nousuja on pyritty ratasuunnittelulla välttämään, mutta siitä huolimatta kaikilla radoilla löytyy ainakin yksi merkittävä iso nousu supan pohjalta harjun päälle. Polkuverkosto tarjoaa kuitenkin hiekkakankaan ohella vastapainoksi nopeaa etenemistä ja tuo myös suunnistushaasteita etenkin vauhdikkaassa etenemisessä vaatien huolellisuutta suunnistussuorituksessa.

Ratamestari Mikko Sipilä, Kangasala SK