4. Kisapirtin Kirmaus

Verikiven Virstan finaali Kisapirtillä tulee haastamaan suunnistajat eritavalla, kuin aiemmissa etapeissa. Maasto on selvästi "hämäläisin", mutta Kisapirtin maastoa on ennenkin kehuttu "yllättävän hyväksi". Maailmanluokan radat etappiin loihtii ratamestariksi lupautunut Viron maajoukkuesuunnistaja Kristo Heinmann.


Yleiset ohjeet

Yleiset tapahtumaohjeet löytyvät Verikiven Virstan pääsivulta.


Tapahtumapaikka ja -aika

7-27.6.2021 Kisapirtti. Parkkialue Kisapirtin pysäköintialueilla.


Radat ja kartat

1: 7500 / käyräväli 5m, koko A4. Kisapirtin kartta on uusittu vuonna 2018, kartantekijänä Janne Weckman. Karttaa on päivitetty merkitseviltä osin keväällä 2021. Rastimääritteet on painettu karttaan. Kartta avautuu rataa klikatessa.

Vaativa

Helpohko


Lähtö

Lähtöpaikka sijaitsee parkkipaikan välittömässä läheisyydessä.


Rastit

Rasteilla isot rastiliput koodeineen. Etapin sulkeuduttua rastipisteelle jätetään kreppinauha kesän harjoituspankkia varten. 


Maastokuvaus

Kisapirtin maasto on perinteistä hämäläistä talousmetsää, jossa näkyy metsänhoidolliset toimenpiteet. Tämä tuo kuitenkin maastoon vaihtelevuutta ja hieman kansainvälistä suunnistushaastetta, kun erilaiset kuviorajat ja rinnealueet tuovat suunnistukseen haasteita. Maastopohja on kuitenkin suhteellisen nopeaa edettäväää, joten vauhti pysyy tässäkin etapissa hyvänä.


Ratamestarin lausunto

Viimeinen Verikiven Virstan etappi juostaan Kisapirtin maastossa, johon olen halunnut käyttää monipuolisesti maaston eri alueita, jotta suunnistaja joutuisi käyttämään erilaisia suunnistustaitoja.

Rtm. Kristo Heinmann