Kilpailuohjeet

Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja järjestäjän ohjeita. Viestitapahtumaan osallistuminen edellyttää kilpailulisenssiä. 

Muutoksia kilpailuohjeisiin voi tulla ja lopulliset kilpailuohjeet julkaistaan kilpailupäivänä tapahtumasivuilla ja infon yhteydessä. 

ORGANISAATIO 

Kilpailunjohtaja: Kaisa Toivonen 

Valvoja: Petteri Laitinen 

Ratamestari: Riina Liuha 

Maali / Tulospalvelu: Lauri Wirola 

Tuomarineuvosto: Tuomarineuvosto nimetään tarvittaessa paikanpäällä. 

KILPAILUKESKUS

 Kilpailukeskuksena toimii Mäyrävuoren kenttä Jahtimiehentiellä. 

KILPAILUKARTTA

Sprinttikartta, kartan koko on A4 kaikilla osuuksilla. Kartta on muovikotelossa. Kisa-alueen kartta on nähtävillä lähdössä. 

MAASTO

Kilpailumaasto on polkurikasta ulkoilumaastoa ja kalliomaastoa, jossa on kohtuullisesti korkeuseroja. Sateisella kelillä maasto voi kalliomäellä olla liukas, joten suositellaan nastareita. Kartan eteläreunassa kulkee Lahdentie, mikä on merkitty karttaa kielletyn alueen violetilla rasterilla eikä sen pientareelle meno ole sallittua! 

KIELLETYT ALUEET

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Karttaan on merkitty kielletyt alueet. Huomioi erityisesti istutusalueet ja sprinttisuunnistusohje: 

LEIMAUSTAPA

Käytössä on emit-leimaus. Mikäli kilpailija ei ilmoita emit-numeroaan ilmoittautumisen yhteydessä, järjestäjä varaa vuokrakortin 5 €, maksu ja nouto infosta. 

Emit-numeron muutos infossa 5 €. Lainatut Emit-kortit palautetaan infoon. Palauttamatta jätetystä kortista peritään 70 € maksu. 

Kilpailija on itse vastuussa elektronisen emit-korttinsa toimivuudesta ja siitä, että käyttää ilmoittautuessa mainittua korttia. Lähdössä on mallirasti, jolla jokainen testaa oman korttinsa toimivuuden. Tapahtuman järjestäjä ei tule tarkistamaan/varmistamaan kilpailijan kilpailukortin oikeellisuutta ennen lähtöä. 

KILPAILUNUMEROT

Viestissä käytetään kilpailunumeroita. Joukkueen ja osallistujien numerot ovat nähtävissä lähtölistassa 20.6.2023 tapahtumasivulla sekä infossa. Joukkuekuori sisältää numerot ja tarkistuslipukkeet, jotka noudetaan joukkueittain (yksi jäsen) infosta. Omat hakaneulat mukaan. 

Kilpailunumerot palautetaan leimantarkastuksessa. 

EMIT-TARKISTUSLIPUKKEET

Tarkistuslipukkeet ovat joukkuekuoressa (ja vaihtoalueella). 

VIESTIN OSUUDET

Viestissä on kuusi osuutta, joista kolme tytöille ja kolme pojille. 

Poikien osuuksilla voivat juosta myös tytöt. 

1.os. Kultakompassi-ikäiset (suora rata), H/D14 

2.os. Hopeakompassi-ikäiset (TR-rata), D12TR 

3.os. Pronssikompassi-ikäiset (RR-rata), H/D10RR 

4.os. Pronssikompassi-ikäiset (RR-rata), D10RR 

5.os. Hopeakompassi-ikäiset (TR-rata), H/D12TR 

6.os. Kultakompassi-ikäiset (suora rata), D14 

Rasti- ja tukireitin kartassa näkyvä reittiviiva on merkitty maastoon yhtenäisellä valkoisella muovinauhalla. Rastit kierretään ja leimataan numerojärjestyksessä. H/D14 ja H/D12TR radoilla on hajontarasteja. 

Osuus Sarja Matka Rasti-määrä Mitta-kaava Hajonta Kartan koko 
H/D14 2,2 km 12 1:3000 Kyllä A4 
D12TR 1,6 km 1:3000 Kyllä A4 
H/D10RR 

1,9/2,3

km 

1:3000 Ei A4 
D10RR 1,9/2,3 km 1:3000 Ei A4 
H/D12TR 1,6 km 1:3000 Kyllä A4 
D14 2,2 km 12 1:3000 Kyllä A4 

  

RASTINMÄÄRITTEET

 Rastinumero on painettu karttaan rastin viereeen, RR-osuuksilla tunnukset ovat muotoa RR1, RR2 jne. Rastinmääritteet on painettu karttaan. 

RASTIT

Rastileimasimet ovat kiinnitettyinä rastipukkeihin, joissa on rastilippu. Rastireitin rastilipuissa on koodit RR1, RR2, RR3 jne. Muiden sarjojen rasteilla rastileimasimiin on merkitty karttaan painettujen rastimääritteiden mukainen rastin koodi. 

LÄHTÖPAIKKA

Yhteislähtö tapahtuu kilpailukeskuksesta. Yhteislähdöstä on viitoitus K-pisteelle, johon on matkaa 80m. 

1.OSUUDEN LÄHTÖ 

Viestin kaikkien joukkueiden 1. osuuden (H/D14) juoksijoille jaetaan kartta väärinpäin käteen. Yhteislähtö (klo 18:00) kuulutus komennosta, jolloin saa katsoa karttaa ja lähteä omalle osuudelle. 

MUIDEN OSUUKSIEN VAIHTO 

Maastosta vaihtoon ensimmäisenä tulevan joukkueen 1 osuuden (H/D14) suunnistajan vaihtoleimauksesta lähetetään yhteislähtönä kaikki 2. osuuden (D12TR) suunnistajat (aika-arvio alla olevassa taulukossa). Vastaavasti nopein 2 osuuden (D12TR) suunnistaja lähettää yhteislähtönä kaikki 3 osuuden suunnistajat (H/D10RR). jne. Omalle osuudelleen lähtemässä olevien suunnistajien kannatta kuunnella kuulutusta ja toimitsijoita, jotka antavat ohjeita. Jokainen omalta osuudeltaan tuleva suunnistaja leimaa vaihtoleimauksessa vaihtoon tullessaan. 

ARVIOIDUT LÄHTÖAJAT ERI OSUUKSILLE 

Osuus 1 H/D14 18.00 
Osuus 2  D12TR 18.15 
Osuus 3 H/D10RR 18.25 
Osuus 4 D10RR 18.35 
Osuus 5 H/D12TR 18.45 
Osuus 6 D14 18.55 

Ensimmäinen joukkue maalissa n. klo 19:10 

VAIHTOALUEEN TOIMINTA

Seuraavien osuuksien suunnistajat kuulutetaan vaihtoalueelle edellisen osuuden vaihdon jälkeen. Vaihtoalueelle mennessä suunnistajan emit nollataan. 5 minuuttia ennen arvioitua vaihtoaikaa suunnistajat kuulutetaan vaihtopuomille oman joukkueen numeron mukaiselle paikalle ja suunnistajalle annetaan kartta väärinpäin käteen (karttaa ei saa katsoa). Edellisen osuuden ensimmäisenä vaihtoon tulevan suunnistajan maalileimauksesta juoksijat saavat kääntää kartan kuulutuksen mukaisesti. Osuuden juoksijat saavat tutustua karttaan (RR – 1 minuutin) ja (TR – 30 sekuntia). Tutustumisajan jälkeen kuuluttaja antaa lähtökomennon ja juoksijat aloittavat oman osuutensa suunnistuksen. Ankkurit (H/D14) kääntävät kartan kuuluttajan ohjeen mukaisesti edellisen osuuden ensimmäisenä vaihtoon tulevan vaihtoleimauksesta ja lähtevät omalle osuudelleen. 

Lähtöviitoituksella ennen k-pistettä on erikseen merkitty huoltajapiste, jossa seuran ohjaaja voi auttaa tarvittaessa kartan suuntauksessa ja perusasioissa. 

Kuuluttaja ja toimitsijat ohjaavat vaihtoalueen toimintaa. 

VIIMEINEN RASTI 

Viimeisiltä rasteilta johtaa 110 m viitoitus maaliin. Viimeinen rasti on yhteinen, rastilla olevassa rastilipussa tunnus RR8. Rastilla on rastipukkeihin kiinnitettyinä rastireitin leimasin (koodi RR8) ja muiden ratojen leimasin (koodi 78). Rastilla voi leimata kummalla tahansa leimasimella, molemmat hyväksytään. 

MAALI JA MAALILEIMAUS 

Maalissa on (vaihto-) ja maalileimaus, jossa jokainen kilpailija tekee (vaihto-) maalileimauksen. Osuuden juoksijan tuloaika määräytyy leimauksesta maalilinjalla. Leimauksen jälkeen suunnistaja jatkaa leimantarkastukseen, jossa Emit-kortti luetaan. 

Epäselvissä leimaustapauksissa kilpailija siirretään sivuun ja epäselvyys selvitetään yhdessä toimitsijan kanssa. Rastireitillä käymättä jääneestä rastista lisätään loppuaikaan 10 minuuttia. TR- ja H/D14-suunnistajan puuttuva tai väärä leimaus johtaa hylkäämiseen. 

Joukkueen aika varmistuu, kun kaikki joukkueen juoksija ovat käyneet leimantarkastuksessa. 

Ensimmäinen joukkue maalissa ei ole viestin voittaja vaan viestin voittaja ratkeaa, kun lähes kaikkien joukkueiden viimeisen osuuden juoksijat ovat käyneet leimantarkistuksessa.  Voittajajoukkueella on paras yhteisaika. 

Kilpailukarttoja ei kerätä maalissa. Lainatut emit-kortit kerätään pois leimantarkastuksessa. 

Maali suljetaan klo 20:15. 

Kilpailukartan näyttäminen maastoon lähtemättömälle suunnistajalle johtaa kummankin joukkueen hylkäämiseen. 

KESKEYTTÄNEET

Keskeyttänyt kilpailija tulee maaliin ja leimaa maalilinjalla. Kilpailija ilmoittaa keskeyttämisestään Emit-kortin tarkastuksessa. 

VIESTIN VAIHDON MALLISUORITUS

Viestin vaihdon mallisuoritus kuulutuksen mukaisesti 17.40. Kuulutus selostaa mallisuorituksen tapahtumat. Jos olet epävarma, miten sinun tulee lähdössä tai vaihdossa toimia, kysy missä tahansa tilanteessa rohkeasti apua huoltajaltasi tai toimitsijoilta. 

WC, PESEYTYMINEN JA JUOMAVESI

WC-tiloja rajoitetusti kisakeskuksessa. Peseytymismahdollisuutta tai vesipistettä ei ole kilpailukeskuksessa. 

TULOKSET

Lopulliset tulokset julkaistaan tapahtumasivuilla osoitteessa www.kangasalask.fi. 

ENSIAPU

Ensiapupiste sijaitsee kilpailukeskuksessa. 

KAHVIO

Kilpailukeskuksessa on pieni kahvio, josta saa mm. kahvia, virvokkeita ja pientä purtavaa. Maksutapa Mobilepay ja käteinen. 

Tervetuloa!