Verikiven Virsta


Kuluneen vuoden aikana, koronaviruksen edelleen hankaloittaessa tapahtumien normaalimuotoista järjestämistä, suunnistus -yhteisö onkin luonut mitä kekseliäämpiä tapoja harrastaa ja jopa ihan kilpailla koronaturvallisesti. Mainiona esimerkkinä virtuaalikilpailut. Niinpä me SK:ssa polkaisemme käyntiin Verikiven Virstan!

Verikiven Virsta on omatoimisesti suoritettava kilpailusarja, joka sopii mainiosti kaikille suunnistuksesta kiinnostuneille ja kaiken tasoisille suunnistajille. Verikiven Virsta on avoin kaikille suunnistajille myös KSK:n ulkopuolelta! Etapit voit käydä juoksemassa myös omatoimisesti ilman tulosta. Huomaathan että lopputuloksen saaminen edellyttää että vastaat tähän kyselyyn tapahtuman kierrettyäsi.


Taustaa

Kangasalan kirkon seinään on muurattu verikivi. Tarina kertoo kiven olevan peräisin 1600-luvulta ja sen olleen mestauskivi. Kangasalan vaakunassa olevat veripisarat symboloivat tarinaa. Virsta on vanha pituusmitta, joka vastaa reilua kilometriä. Jos matkan pituus ei ole tarkkaan tiedossa, on puhuttu myös sudenvirstasta. Yleisiä ohjeita

Etappeja kiertäessä on noudatettava yleisiä ohjeita ja sääntöjä. Osakilpailuja ei ole tarkoitus kiertää isoissa ryhmissä ja tapahtumapaikoilla on huolehdittava vallitsevista korona-ohjeistuksista. Parkkipaikat ovat joko yleisiä, tienvarsi- tai metsästysmajan parkkipaikkoja. Pysäköi autosi siten, ettei siitä aiheudu muille tienkäyttäjille tai maanomistajille harmia. Jokainen suunnistaa osakilpailut omalla vastuulla.


Ratavaihtoehdot ja sarjat

Ratavaihtoehtoja on 2kpl vaativa ja helpohko. Ratapituudet on suunniteltu pikamatkan ohjeaikojen mukaan eli ratojen kärki tulee juoksemaan radat noin 20-25min sisään. Radat haastavat jokaisen teknisyydellään, mutta pituuden puolesta sopivat kaikille vaikka et olisikaan aivan huippukunnossa.

Molempia ratoja voi kuka vaan lähteä kiertämään. Tuloksiin huomioidaan vaativalla radalla kaikki halukkaat ja helpohkolla radalla alle 15 vuotiaat.


Ennen kisasuoritusta

Maksa kisasuoritus Kangasala SK ry:n tilille: IBAN FI82 5104 0020 0472 41, SWIFT/BIC OKOYFIHH 7€/kisa tai 20€/koko könttä, viestikenttään oma nimi ja Verikiven Virsta. Tapahtuma on ilmainen KSK:n jäsenille, halutessasi voit maksaa kuitenkin vapaaehtoisen karttamaksun. Kertyvät tuotot käytetään SK:n nuorisotoiminnan kehittämiseksi.

Lataa tiedosto kisasivuilta ja tulosta itse. Mikäli et saa tulostettua karttaa itse, ole yhteydessä Tomiin (tomi.narva@kangasalask.fi), niin tulostamme kartat puolestasi. Mainitse karttaa tilatessasi ratavaihtoehto. Kartat lähtevät tulostukseen viikon jokaisena sunnuntaina klo 21 ja löytyvät tulostettuna seuran varaston ulkopuolelta postilaatikosta, osoite: Hampuntie 4 C5, Kangasala joka maanantai klo 17 alkaen.


Kisasuorituksen aikana

Tallenna kisasuoritus GPS-kelloosi omana harjoituksena erillään verryttelyistä. Eli napauta kello päälle K-pisteeltä lähtiessäsi ja pois päältä maalissa. Leimaus Touch Freenä n. 20cm päästä rastilipusta.


Kisasuorituksen jälkeen

Lataa GPX-tiedostosi Navisport -tulospalveluun Navisportista "Lisää tulos" kohdasta seuraavasti: Täytä vaaditut kohdat, valitse oikea sarja ja lisää GPX-tiedosto. Halutessasi voit valita "Ei aikaa" -kohdan. Kysy apua kaverilta tai järjestäjältä jos tuloksen lataamisessa ilmenee ongelmia. 

Vastaa jokaisen osakilpailun jälkeen tähän kyselyyn. Tämä on tärkeää, jotta pystymme iän perusteella laskea tasoitukset lopputuloksiin. 

Jokaisesta etapista avataan myös oma 3DRerun, josta voit analysoida päivän etappia väli väliltä. Linkit tuloksiin ja analyyseihin löydät Tulokset -kohdasta.


Tasoitukset

Lopullisten tulosten laskemisessa käytetään ”parastettua” tasoitustaulukkoa, joka on tuttu viime kesänä kisatusta #pikamatkanpaluu kilpailusarjasta. Tasoitukset on pyritty suhteuttamaan ratapituuteen nähden soveltuvaksi.


Pistelasku

1. 12pistettä, 2. 10p. 3. 8p, 4. 7p, 5. 6p, 6. 5p, 7. 4p, 8. 3p, 9.2 2p, 10. 1pPalkinnot

Verikiven Virstan molempien sarjojen 3 parasta palkitaan Suunnistajan Kaupan lahjakortein (3 parhaan osakilpailun pisteet lasketaan). Lisäksi kaikkien osallistujien ja kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan yllätyspalkintoja.


Bonuspiste

Aktiiviset somettajat palkitaan yhdellä (1) extrapisteellä! Extrapiste mahdollista saada jokaisesta osakilpailusta jakamalla Instagramissa tarina tai julkaisu ja tägäämällä #VerikivenVirsta ja @KangasalaSK.


Kalenteri

Verikiven Virstan etapit ovat kierrettävissä noin 2 viikkoa pl. Heponiemen Herätys. Etapin sulkeutuessa karttoja saa myöhemminkin kysymällä allekirjoittaneelta (tomi.narva@kangasalask.fi). Kilpailusarjan kaikki kartat ovat saatavilla myös jälkikäteen kesän harjoituspankista.


Etappien ajankohdat ovat seuraavat.

EtappiAjankohtaSijainti (linkki)
1. Vallitun Vapina19.4-2.5Vallittu
2. Heponiemen Herätys3.-23.5Heponiemi, Valkeisvuori
3. Haralanharjun Harhautus24.5-6.6Haralanharju
4. Kisapirtin Kirmaus7.-27.6Kisapirtti

Valitse sivuvalikosta etappi lukeaksi tarkemmat osallistumisohjeet ja tulostaaksesi kartat sieltä!