Kilpailuohjeet

Hämeen Rastiviesti Kangasalla lauantaina 28.5.2022 & Viestiliigan 2022 3. osakilpailu

Kilpailuohjeet

Yleistä

Kilpailussa noudatetaan Suomen Suunnistusliiton lajisääntöjä sekä järjestäjien antamia ohjeita. Suunnistuspiikkareiden käyttö ehdottomasti kielletty, nastarit on sallittu.

Kilpailun järjestää Kangasala SK ry.

Lopulliset kilpailuohjeet julkaistaan kilpailun internetsivuilla perjantaina 27.5.2022 klo 18:00

Vastuuhenkilöt

Kilpailun johtaja: Antti Rantala, antti.rantala@kangasalask.fi, puh. 041-4343394

Ratamestarit: Jarkko Liuha, Petteri Laitinen ja Eevert Toivonen

Valvoja: Ilkka Kivisara, Tampereen Pyrintö

Tiedottaja: Outi Hytönen (hytonenouti@gmail.com)

Tulospalvelu: T:mi Kokkens / Timo Kokko

Tuomarineuvosto

Puheenjohtaja Kalle Liukkonen, Hiidenkiertäjät

Kilpailukeskus

Suomatkan ampurata, Ampuradantie 19, Kangasala. Pysäköinnistä matkaa kilpailukeskukseen 2,6 km – huomioi tämä ja saavu ajoissa paikalle! Pysäköintitilaa rajallisesti, joten suosikaa täysiä autokuntia saapuessa kisoihin – järjestäjä sekä ilmasto kiittää! 

Pysäköinti sijaitsee Huutijärven koululla, osoitteessa Jokioistentie 7, 36270 Kangasala. Pysäköinnistä on hyväkuntoinen ja asfaltoitu kevyenliikenteen väylä Ampumaradantien risteykseen asti n. 400 m kilpailukeskuksesta. Pysäköinnin yhteydessä Huutijärven koulun vanhassa ns. puukoulussa on 2 kpl wc:tä. Ei varustepesua, kuraiset ja nastajalkineet jätettävä ulko-ovelle.

Kilpailumaasto

Maasto on hyväkulkuista ja nopeakulkuista hämäläistä maastoa, jossa on laakeita mäkialueita. Alueella on jonkin verran eritasoisia kulku-uria ja metsän monimuotoisuutta tuomaan rikkonaisuutta alueelle.

Juoksujärjestys

Kilpailijoiden juoksujärjestys ja Emit-korttien numerot on ilmoitettava IRMAan tai sähköpostitse osoitteeseen info@kangasalask.fi perjantaihin 27.5.2022 klo 12 mennessä. Kilpailupäivänä tehtävät juoksujärjestyksen tai Emit-kortin numeroiden muutokset ovat maksullisia (5 € / muutos).

Kilpailunumerot

Kaikilla osuuksilla käytetään kilpailunumeroita. Numero on kiinnitettävä selvästi paidan rintamukseen. Omat hakaneulat. Joukkuenumeroa, osuusnumeroa tai mainoksia ei saa taittaa piiloon. Kilpailunumeroita ei kerätä pois.

Kartta

Suunnistuskartta, mittakaava 1:10 000, käyräväli 5 m. Kartan koko A4 ja se on muovisuojuksessa, kartoitus Janne Weckman 2021, tulostettu 5/2022. Kasvillisuus- ja kulkukelpoisuuskuvausta on päivitetty keväällä 2022 kuluneen talven metsänhoidollisten toimenpidealueiden osalta.

Rastinmääritteet

Kuvalliset rastinmääritteet on painettu karttaan. Ratapainatus sisältää rastien järjestysnumerot ja rastikoodit. Rastikoodit löytyvät myös rastinmääritteistä. Näytöllisiä Emit-korttia käyttävien tulee ottaa huomioon, että leimasimen Emit-koodi ei välttämättä vastaa rastin koodia. Tarkista aina rastikoodi rastilla leimatessasi.

Kilpailukartassa on tulostettuna sarjatunnus H21 tai D21 ja sen alla rastinmääritteissä sarjakohtainen osuustunnus H tai D ja 1.- tai 2.- tai 3.osuus.

Sarjat

D21: 3 osuutta

H21: 3 osuutta

Kilpailuaikataulu

Miesten viestin lähtö 10:00

Naisten viestin lähtö 11:15

Osuuspituudet

D21

1. osuus 5,0 km

2.osuus 4,1 km

3. osuus 5,7 km

H21

1. osuus 6,0 km

2. osuus 4,9 km

3. osuus 7,5 km

Hajontaa on kaikilla osuuksilla.

Lähtö

Viestin lähtö tapahtuu kilpailukeskuksen keskellä sijaitsevalla lähtöalueella. Yhteislähtö suoritetaan noudattaen lähdössä annettavia ohjeita. Ensimmäisen osuuden kilpailijoita kehotetaan siirtymään Emit-kortin nollauksen kautta lähtöön n. 15 min ennen kyseisen sarjan lähtöaikaa. Emit-nollaus sijaitsee lähtö- ja vaihtoalueelle menevässä sisäänmenossa, joka sijaitsee GPS-teltan läheisyydessä. Nollauksen jälkeen kilpailijat siirtyvät lähtöalueelle, jossa voi verrytellä. Omalle lähtöpaikalle ryhmittäydytään 5 minuuttia ennen lähtöä ja toimitaan toimitsijoiden ohjeiden mukaan. Kartat jaetaan kilpailijoille käteen ja lähtijän tulee tarkistaa, että kartassa on rintanumeroa vastaa kilpailu- ja osuusnumero. Karttaa ei saa avata ennen lähtöä. Lähtö tapahtuu lähtökuuluttajan ohjeiden mukaan. Varaslähdön ottanut joukkue hylätään.

Vaihto

Vaihtoalueelle siirrytään Emit-nollauksen kautta, joka sijaitsee GPS-teltan läheisyydessä.

Vaihtoon saavutaan saman viimeisen rastin kautta kaikilla osuuksilla, katso kilpailukeskuskartta. Kaikilla osuuksilla suoritetaan vaihto-/maalileimaus. Vaihto tapahtuu koskettamalla seuraavan osuuden juoksijaa. Seuraavan osuuden juoksija juoksee viitoitusta pitkin karttatelineelle ja ottaa itse oman karttansa karttatelineeltä. Tarkista että otat oikean joukkueen ja oikean osuuden kartan! Väärällä kartalla suunnistanut joukkue hylätään.

Jos joukkueesi karttaa ei löydy karttatelineestä, ilmoita siitä toimitsijalle. Varakartan hakemiseen kulunutta aikaa ei hyvitetä. Varakarttapiste on karttatelineen välittömässä läheisyydessä.

Vaihtoon tullut kilpailija luovuttaa kilpailukartan toimitsijalle ja poistuu vaihdon jälkeen leimantarkistukseen viitoitettua reittiä pitkin. Jos leimaustiedoissa on jotain virheitä, ohjataan kilpailija itkumuurille.

Maali

Viimeiseltä rastilta juostaan viitoitusta pitkin maalikarsinaan. Naisten ja miesten sarjoissa sijoille 1–10 sijoittuvien joukkueiden maalintulojärjestyksen ratkaisee maalituomari. Sijoitus ratkeaa maaliviivalla. Maaliviivan jälkeen sijaitsevassa maalipisteessä suoritetaan leimaus, josta otetaan joukkueen maaliintuloaika.

Sijoittuminen sijoille 11- ratkaistaan maalileimausajan perusteella (viestinomaisesti maaliin tulleet). Maaliintulon jälkeen kilpailija jatkaa leimantarkastukseen. Maali suljetaan 1,5 h naisten uusintalähdön jälkeen.

Uusintalähdöt 2. ja 3. osuuksille

Uusintälähdöt pyritään suorittamaan klo 11:30 (miehet) ja 12:45 (naiset). Viestinomainen lähtö loppuu 5 min. ennen uusintalähtöä. Viestinomaisen lähdön loppuminen, uusintalähtöön sisään luku ja uusintalähdön aikataulu voi muuttua voittajan maaliintuloajan perusteella. Aikataulumuutoksista tiedottaa kuuluttaja.

Uusintalähdössä lähtevien kilpailijoiden tulee nollata kilpailukorttinsa lähtö- ja vaihtoalueelle menevässä sisäänmenossa, joka sijaitsee GPS-teltan läheisyydessä ja siirtyä karttatelineen luo 5 min. ennen uusintalähtöä, joka tapahtuu toimitsijoiden ohjeiden mukaisesti.

Viitoitukset

Lähtöviitoituksen pituus K-pisteelle on noin 150 metriä. Lähtöviitoitus on kapea. Ole varovainen! Maaliviitoitus viimeiseltä rastilta vaihtoon / maaliin on noin 120 m.

Rastit

Rastit on merkitty maastoon oranssivalkoisin rastilipuin. Maastossa on rasteja paikoitellen lähekkäin. Rastikoodi on kiinni leimasimen vieressä rastipukissa. Muista tarkistaa koodi! Online-rasteja on käytössä naisten ja miesten sarjoissa kaikilla osuuksilla. Online-rasteja ei ole merkitty rastinmääritteisiin. Kilpailukeskuksessa on mallirasti, jonka 0-leimasimella voit testata oman emit-korttisi toimivuuden.

Leimausjärjestelmä

Emit-leimaus. Jokaisella osuudella on käytettävä eri Emit-korttia eikä samaa korttia saa käyttää kahdessa eri joukkueessa. Kilpailija vastaa itse Emit-kortin toimivuudesta sekä oikeasta Emit-kortin numerosta. Vuokrattavia emit-kortteja voi tiedustella Infosta, vuokrakortin hinta on 5 euroa.

Kielletyt alueet

Karttaan on merkitty kiellettyjä alueita ja reittejä. Tonttialueet ovat suunnistuksen lajisääntöjen mukaisesti kiellettyjä alueita.

Keskeyttämiset ja hylkäykset

Keskeyttäneiden kilpailijoiden tulee saapua normaalisti vaihtoon/maaliin. Keskeyttänyt kilpailija ilmoittaa leimantarkistuksessa keskeyttäneensä. Mikäli kilpailija tulee keskeyttäneenä/loukkaantuneena vaihdon/maalin ohi, hänen tulee ilmoittautua leimantarkistuksessa ja luovuttaa karttansa toimitsijalle.

GPS-seuranta

Miesten ja naisten viestissä on kaikilla osuuksilla GPS-seuranta. GPS-seurantaan valittu joukkue, joka kieltäytyy kantamasta seurantalaitetta, suljetaan kilpailusta. Kantoliivi on noudettavissa infosta. GPS-seurantalaite asennetaan kilpailijalle GPS-teltassa ennen siirtymistä sisäänkirjautumiseen.

Suorituksen jälkeen laitteet kerätään pois vaihto-/maalialueelta poistuttaessa. GPS-seurattavat joukkueet ilmoitetaan kilpailun internetsivuilla kilpailuviikolla.

TV-tuotanto

Kilpailumaastossa liikkuu kilpailun aikana tapahtuman tv-tuotantoon liittyviä kuvaajia. Kuvaajat voivat seurata ja kuvata suoritustaan tekeviä kilpailijoita. Osalla rasteista on tv-tuotantoon liittyviä rakenteita. Niitä ei ole merkitty kilpailukarttoihin eikä rastinmääritteisiin.

Palkinnot

Palkintojenjako suoritetaan tulosten selvittyä. Sarjojen kolme parasta joukkuetta palkitaan.

Pukeutuminen ja pesu, WC-tilat

Ei pesua, pukeutuminen kenttäolosuhteissa. WC kilpailukeskuksessa. Pysäköinnin yhteydessä Huutijärven koulun vanhassa ns. puukoulussa on 2 kpl wc:tä. Ei varustepesua, kuraiset ja nastajalkineet jätettävä ulko-ovelle.

Kahvio ja muut palvelut

Kisapaikalla sijaitsee kahvio, jossa myynnissä kahvia ja pientä purtavaa. Paikalla on Suunnistajan Kaupan auto.

Karttojen palautus

Kartat palautetaan infosta naisten yhteislähdön jälkeen seuroittain.

Kuntosuunnistus

Kuntosuunnistuksessa on tarjolla kaksi eri rataa: Lyhyt 3 km ja Pitkä 5 km. Kuntosuunnistuksen lähtö vapaasti 10:00-12:00 välisenä aikana. Osallistumismaksu maksetaan infossa, josta maksua vastaan saa tiketin, jolla saa lähtöpaikalla kartan (katso kilpailukeskuskartta). Maksutavat käteinen, liikunta- ja virikesetelit ja MobilePay (Kangasala SK 54420). Lähtöpaikalla aika lähtee emit-kortin nollauksesta ja päättyy maalileimauksessa, jonka yhteydessä luetaan emit-kortti.

Kuntosuunnistuksen rasteilla rastilippu on kiinnitetty emit-leimasimen ja rastikoodin sisältävään keppiin. Kuntosuunnistuksen rastit ja rastikoodit eivät ole käytössä Viestiliiga-sarjoissa.

Kuntosuunnistus on samassa maastossa kuin kilpailutapahtuma. Viestiliiga-kilpailuun osallistuvat eivät saa tutustua maastoon kuntosuunnistusrataa juoksemalla tai –karttaa katsomalla.

HUOM! Kilpailu televisioidaan, TV-lähetyksen seuraaminen on kilpailijoille ja huoltajille/valmentajille kiellettyä!

Tervetuloa Kangasalle!

Kangasala SK ry