Antti Rantala Suomen Suunnistusliiton liittovaltuustoon

18.6.2020

Jukolan pääsihteerinä toiminut Antti Rantala otti seuraavan askeleen suunnistusurallaan, kun hän tuli valituksi Suomen Suunnistusliiton liittovaltuustoon. Rantala on valtuuston 20 jäsenestä nuorin.

‒ Halusin mukaan, koska liittovaltuustossa mukana oleminen on paras keino vaikuttaa suomalaisen suunnistuksen tulevaisuuteen. Harvoin tulee kukaan kotoa kysymään mielipiteitä, Rantala sanoo.

Hän näkee luottamustehtävän palvelevan myös oman seuransa suhteiden ylläpitoa Suunnistusliittoon ja muihin seuroihin. Jos joku SK:n seurakavereista haluaisi saada edistettyä näkemyksiään suunnistuksen tulevaisuudesta, voi ottaa yhteyttä Rantalaan. Hämeen alueen toinen edustaja on Sami Liponkoski (Tampereen Pyrintö). Liittovaltuusto on Suunnistusliiton päättävä elin, jossa muun muassa vahvistetaan toimintasuunnitelmat ja strategiat.

Rantala itse haluaa edistää erityisesti suunnistuksen pysymistä varteenotettavana huippu-urheilulajina.

‒ Maajoukkueen tasokas toiminta on pystyttävä takaamaan taloudellisesti. Toinen tärkeä asia on, miten kuntosuunnistuksen ja Jukolan suosio saadaan hyödynnettyä niin, että se näkyisi myös kilpailujen osanottajamäärissä ja seurojen on edelleen kannattavaa järjestää laadukkaita kilpailuja.

Rantala opiskelee Tampereen yliopistossa hallintotieteitä. Tulevaisuuden työtehtävissään hän toivoo voivansa yhdistää harrastus- ja työtehtävissä hankkimansa osaamisen opintoalaansa. Todennäköisesti tämä tarkoittaa jotain liikunta-alan hallintotehtäviin liittyvää.

‒ Tulen olemaan sillä alalla kova tekijä, sanoo leppoisa Rantala.

Lähitulevaisuuden tavoitteisiin kuuluu myös nauttia päivittäisestä harjoittelusta ja päästä hyvään kuntoon.

‒ Olisi kiva päästä Viestiliigan kisoissa auttamaan seuraa ykkösjoukkueen suunnistajana.

Rantalan meriitit Jukolan järjestämisessä ja seuratoiminnan jokapaikanhöylänä ovat sen verran vakuuttavia, ettei noita tulevaisuuden tavoitteita ja lupauksia tarvitse epäillä hetkeäkään.

Teksti ja kuva: Outi Hytönen