Ensimmäinen kesälomaviikko Leimauksella

9.6.2022

Tämän vuoden Leimaus suunnistettiin Kuopion Rauhalahdessa. Leirille osallistui yli 1500 suunnistajaa yli 60 seurasta. Tällä kertaa leirille lähdetiin mahtavalla porukalla. Seurastamme leirille osallistui 30 suunnistajaa, joiden ikähaitari oli 6-18 -vuotta. Leiriläisten lisäksi mukana oli 12 ohjaajaa.

Leiri alkoi maanantaina 6.6. ja heti saapumisen jälkeen ohjelmassa oli aloitusrasti, suunnistusharjoitus leirikeskuksen ympäristössä, jonka aikana pääsi tutustumaan leirikeskuksen lähimaastoon.

Joka päivä oli kaksi suunnistusharjoitusta, joista osa oli leirikeskuksen ympäristössä ja osa oli pienen bussimatkan päässä. Harjoitukset vaihtelivat tarkkaa kartanlukua vaativista suunnistusradoista selkeämpiin ja helpompiin harjoituksiin. Isommat leiriläiset pääsivät nautiskelemaan Puijonsarven haastavista rinnerasteista. Leirin aikana oli mahtava huomata leiriläisten taitojen kehittyminen ja suunnistajien onnistumiset. Pääosin säät suosivat suunnistajia, mutta Suomen kesään kuuluu myös kastuminen. Onneksi se ei innokkaita suunnistajia haitannut.

Leirin tärkeä osa on myös yhdessäolo. Leiriläisistä tulikin mahtava porukka ja vapaa-aika kuluikin jalkapallokentällä, frisbeegolfin parissa, leikkipuistossa, Pokemonin metsästyksessä tai beach volley-kentällä. Yhdessä seurakavereiden kanssa tietenkin. Viimeisenä iltana tanssittiin kaikkien odottamassa leiridiscossa nukkumaanmenoon asti. Leiripäivien jälkeen uni tuli nopeasti niin lapsille kuin aikuisillekin!

Leiri huipentui torstaina leiriviestiin ja Kangasala SK:ta edusti viestissä kuusi joukkuetta. Kisassa tunnelma oli korkealla ja seurakavereita kannustettiin koko kisan ajan.

Ensi vuonna Leimauksen järjestää Tampereen Pyrintö, joten leirimaastot tulevat olemaan monelle suunnistajalle tuttuja. Toivottavasti osallistumme ensi vuoden lähi-Leimaukselle vielä suuremmalla porukalla!

Kuva: Jere Alen
Kuva: Touho Häkkinen
Kuva: Touho Häkkinen
Kuva: Alisa Kinnunen
Kuva: Touho Häkkinen
Kuva: Touho Häkkinen
Kuva: Alisa Kinnunen
Kuva: Alisa Kinnunen
Kuva: Touho Häkkinen