Fanny Kukonlehdolle SM-kultaa suunnistuksen pitkältä matkalta

6.9.2021

Suunnistuksen pitkän matkan Suomen mestaruuksista kilpailtiin viikonloppuna Saarijärven Lannevedellä. Lauantaina käytiin karsintakilpailut ja sunnuntaina mitalit ratkottiin finaaleissa. Maasto tarjosi kilpailijoille monipuolisia haasteita ja vaativaa suunnistusta aina viimeiselle rastille asti. Kangasala SK:n suunnistajat onnistuivat laajalla rintamalla.

Kukonlehdolle kultaa

18-vuotiaiden sarjassa Fanny Kukonlehto saavutti mestaruuden lähes kahden minuutin marginaalilla toiseksi tulleeseen.

‒ Kisa suju hyvin, muutamia pieniä virheitä tuli, mutta muuten suoritus pysy tasapainoisena, Kukonlehto kertoi kisan sujumisesta.

Fanny on kestävyysurheilijana monen lajin taitaja ja hän kuuluukin nuorten maajoukkueeseen niin maastohiihdossa kuin suunnistuksessa. Kahden vaativan kestävyyslajin yhteensovittaminen vaatii välillä kompromisseja ja haasteellisen kevätkauden jälkeen Fanny oli mestaruudesta mielissään.

‒ Oli tosi kiva onnistua tänään. Vaikean kesän jälkeen on helpottavaa huomata, että kunto ja suorituskyky alkaa palaamaan takaisin omalle tasolle. Onnistunut suoritus sai aikaan luottoa ja hyvää fiilistä tulevaan.

Vuokatin urheilulukiossa opiskelevalla Kukonlehdolla hiihtokausi odottaa melkein nurkan takana, mutta sitä ennen jäljellä on vielä useita suunnistuskisoja.

‒ Loppukaudelle on tavoitteena saada tehtyä onnistuneita suorituksia ja nauttia viimeisistä syksyn kisoista.

Pääsarjoissa tie finaaliin on jo itsessään kova suoritus ja SK:sta pääsarjojen finaalissa nähtiin kolme urheilijaa. Miesten pääsarjassa Eevert Toivonen osoitti hyvän syysvireen jatkuvan ja sijoittui miesten 16,1 kilometrin radalla sijalle 29. Naisten pääsarjassa Maiju Oksanen oli 23. ja minuutin Maijulle jäänyt Ulrika Uotila 26.

Veteraanisarjoissa tiukkaa sekuntitaistoa

Miesten 40-vuotiaiden sarjassa hopeamitalin nappasi Jarkko Liuha. Mitaleista käytiin tiukkaa kamppailua, kun Jarkko jäi SM-kullasta 12 sekuntia. Samassa sarjassa SK:n Petri Ikävalko sijoittui 5. ja Antti Hyytiäinen 8.

‒ Sekuntiakaan ei olisi saanut ajasta pois, joten ei voi jossitella, huikkasi Liuha välittömästi maaliin tultuaan tiedustellessaan kisan tilannetta.

Naisten 50-vuotiaiden sarjassa Jaana Pietilä-Annala sijoittui 2. ja Mari Rintanen 6. Miesten 35-vuotiaiden sarjassa Jaakko Istolahti suunnisti 5. ja naisten 40-vuotiaiden sarjassa Mari Schutskoff 6. ja Riina Liuha 8.

SM-pistetilastossa Kangasala SK sijoittui kilpailuiden kahdeksanneksi parhaaksi seuraksi. Suunnistuksen SM-kilpailut jatkuvat jo tulevana viikonloppuna, kun SM-sprintti juostaan lauantaina Juvan keskustassa ja sunnuntaina SM-viestien mitalit ratkotaan Mikkelissä.