Fanny Kukonlehto maajoukkueessa tulevana viikonloppuna Saksassa

27.9.2022

Saksassa suunnistetaan 1.-3.10. Nuorten Eurooppa cup ja Fanny Kukonlehto on valittu Suomen joukkueeseen. Kisoissa on ohjelmassa sprintti, pitkä matka ja viesti. Kysyimme Fannyn kuulumisia kisaviikon alussa, kun syksyn ylioppilaskirjoitukset ovat takana päin ja Saksan kisamatka koittaa parin päivän kuluttua. Fanny kuuluu nuorten maajoukkueeseen suunnistuksessa ja hiihdossa.  

Mitä Fanny kuuluu?

Yleisesti kuuluu hyvää. Sairastin kaksi syysflunssaa parin viikon sisällä kirjoitusten kanssa samaan aikaan, mutta tervehdyin niistä kuitenkin melko nopeasti ja pääsin takaisin kiinni normaaliin harjoitteluun ja arkeen. 

Miten harjoittelu on sujunut?

Kesän harjoittelu sujui ilman suuria ongelmia ja onnistuneita treeniviikkoja tuli hyvin mittariin.

Kaiketi hiihdon ehdoilla on pitkälti kesäharjoittelu mennä, joten mitkä siellä on olleet painopisteet?

Harjoittelu on edennyt pitkälti hiihdon ehdoilla ja pääpainona kesällä on ollut määrä sekä kestävyys. Hyviä taidollisesti haastavia suunnistustreenejä on kertynyt myös sopivasti hiihtoharjoittelun ohella. Alkusyksystä painotus siirtyi enemmän taas hapenoton ja kovempien harjoitusten puolelle, joten Saksan kisareissu toimii myös hyvänä tiiviinä harjoitusviikonloppuna.

Millä ajatuksin ja tavoittein lähdet Saksan kisoihin?

On mukava päästä useamman vuoden tauon jälkeen taas edustamaan Suomea suunnistuksenkin puolella. Koen, että fyysinen valmius on juoksun puolella huomattavasti parempi kuin kevään katsastuksissa, joten rennoilla mielin voi lähteä tekemään suorituksia suunnistamiseen keskittyen. Saksan maastotyyppi on ennakkojen mukaan vauhdikasta, joten haastavinta tulee olemaan sopivan rytmin löytäminen kisasuorituksiin.

Koko SK:n väki toivottaa Fannylle tsemppiä kisamatkalle!

Kisasivut

Fanny saavutti paikan Eurooppa cupin joukkueeseen kevään ja kesän katsastuskisoissa. Kuva: Petteri Kähäri