Kangasala SK juhli 30-vuotissynttäreitään

27.11.2023

Suunnistuksen erikoisseura Kangasala SK:n perustamisesta tuli marraskuussa kuluneeksi 30 vuotta. Taivalta juhlittiin lauantaina Mobiliassa yli sadan seuran jäsenen ja muutaman kutsuvieraan voimin.

Paikalla oli myös aivan seuran alkutaipaleella mukana olleita suunnistajia. Kangasalan Kisarastin, Kangasalan Suunnistajien ja Kangasalan Suvirastin sijaan nimiäänestyksessä vei aikanaan voiton Kangasala SK.

Kangasala SK:n 30 vuoteen mahtuu menestystä niin nuorissa kuin aikuisissakin. Kilpailullisia kohokohtia ovat olleet muun muassa miesten toinen sija Tiomilassa vuonna 1999, Nuorten Jukolan voitto 2006, lukuisat SM-mitalit ja maajoukkue-edustukset. Jo useammalla vuosikymmenellä puheena ollut haave järjestää Jukolan viesti Kangasalla toteutui vuonna 2019, kun Raikun kylän pelloilta suuntasi maastoihin ennätysmäärä suunnistajia: yli 20 000.

Näkyvien tulosten ja tapahtumien taakse kätkeytyy tuhansia talkootyötunteja ratamestaritehtävistä parkkiohjaukseen, valmennustehtäviin tai kisakahvion mokkapalojen leivontaan. Näitä kaikkia seuratyön hyväksi panoksensa antavia juhlittiin lauantaina.

Monessa tehtävässä aktiivisesti jo monella vuosikymmenellä olleita muistettiin Suomen Suunnistusliiton plaketein. Seuran pitkäaikainen puheenjohtaja Harri Virta sai Suunnistusliiton kultaisen ansiomerkin, Mikko Heikkinen, Antti Rantala ja Jaana Pietilä-Annala hopeisen ansiomerkin ja Ilari Grönholm hopeisen plaketin. Lisäksi 29 seuran jäsentä palkittiin Suomen Suunnistusliiton pronssisella ansiomerkillä ja 13 jäsentä Suunnistusliiton tunnustusmerkillä.

Juhlaohjelmaa riitti pitkälle iltaan saakka. Mukavien suunnistusmuistojen ja juhlapuheiden lisäksi kuultiin musiikkiesitys, katseltiin lyhyt suunnistusnäytelmä ja kuvashow vuosien varrelta, kisailtiin tietovisassa ja lopuksi tietysti suunnistettiin: tällä kertaa lajina oli nuorten järjestämä valokuvasuunnistus. Tervehdyksensä toivat naapuriseurojen edustajat ja Suomen Suunnistusliitto.

Kangasala SK:n vuosi jatkuu jo vauhtiin päässeen harjoituskauden merkeissä viikottaisilla yhteisharjoituksilla ja talvirasteilla. Ensi kaudella rasteille aiotaan osua vanhan tunnushuudon mukaan: Kuin telkät pönttöön! SK!


Kuvia juhlasta Kuvagalleriassa

Artikkelin kuvassa Harri Virta (vas.), Mikko Heikkinen, Jaana Pietilä-Annala ja Ilari Grönholm.