Kangasala SK:n kokoonpano Impivaaran viestiin – mukana Euroopan mestari sekä Jukola-voittaja

9.6.2020

Napapiiri-Jukolan siirryttyä vuodella eteenpäin ja koronarajoitusten höllennyttyä päättivät Turun Suunnistajat, Paimion Rasti ja Liedon Parma järjestää tapahtuman, jossa Suomen parhaat suunnistusseurat voivat kilvoitella viestisuunnistuksen parissa.

Viestin toteutuksessa palataan Jukolan viestin alkuaikojen äärelle, kun viestin lähtö tapahtuu Sauvon Ahtelasta ja maali sijaitsee Turun Impivaarassa. Viestissä päästään kokemaan upeat varsinaissuomalaiset maastot Suomen kesäyössä. Viestin pituus on 117 kilometriä, ja siihen kuuluu seitsemän miesten ja neljä naisten osuutta. Joukkueiden lähtöasetelmia on tasoiteltu ikä- ja tasohyvityksin, joten varsin jännittävä kilpailu on tulossa.

Seuraavassa joukkueemme kokoonpano 12.‒13.6. juostavaan Impivaaran viestiin. Valmennusjohto kyseli samalla odotuksia viestistä ja kesän suosikki ajanvietettä.

1. osuus 13,6 km Jere Ahonen

SK:n luottoaloittajana useasti toiminut Jere palaa muutaman vuoden tauon jälkeen takaisin ykkösosuudelle. Kevään omatoimitreenit ovat osoittaneet hyvää kuntoa. Näin ollen takaa-ajona juostavaan aloitusosuuteen hän lähtee ottamaan suunnistajia selkä kerrallaan kiinni.

2. osuus 6,6 km Laura Ahonen

Laura on osoittanut myös erinomaista kevätkuntoa kevään omatoimitreeneissä ja onkin erittäin innoissaan päästessään pitkästä aikaa kisoihin. Kesässä parasta ovat Lauran mielestä aikaiset aamulenkit.

3. osuus 10,7 km Jarkko Liuha

Jukola-voittaja ja Jukolan viestin ratamestari eli on niin sanotusti pelannut Jukola-viikonlopun läpi. Osuuden kuvaus ”old school” sopii kokeneelle viestinviejälle erinomaisesti.

4. osuus 16 km Eevert Toivonen

Eevertin uskaltaa laittaa osuudelle kuin osuudelle. Miehen kestävyys on rautaa, ja hän on monesti tehnyt loistojuoksuja suurviestien ankkuriosuuksilla aamun sarastaessa. Nyt lamppu päässä odotellaan samanlaista vetoa.

5. osuus 6,1 km Hanna Sivèn

Vaativalle naisten yöosuudelle oikea valinta, kun tarvitaan taitoa ja rautaisia hermoja! Hanna on innolla lähdössä avaamaan kisakauttaan hieman erilaiseen kisaan. Kesä hänellä sujuu paljolti ulkoillessa ja erityisesti jalkapalloa potkiessa ja uidessa jälkikasvun kanssa.

6. osuus 14,4 km Jaakko Istolahti

Jaakko nauttii juoksemisesta kesät talvet, säällä kuin säällä. Se on hyvä lähtökohta ainutlaatuiseen kisakokemukseen kesäyössä. Jaakko lähtee hyvillä mielin suunnistamaan tarkasti ja nauttimaan kun pääsee juoksemaan kovaa.

7. osuus 9,3 km Petri Ikävalko

Ainutlaatuinen tapahtuma suurviestin alkuaikojen formaatin mukaisesti sytyttää kokeneemmankin viestinviejän. Ennen kisaa pari jaksoa Metsolaa, niin vaihtuu happikin nuoruusvuosien tahtiin.

8. osuus 10,2 km Outi Hytönen

Naisten pitkälle osuudelle Outi on loistovalinta, kun välillä mennään kovaa ja välillä tarvitaan tarkkuutta. Outin mielestä on hauskaa päästä kisaamaan ja vielä näin erityislaatuiseen viestiin. Kesällä parasta on metsäretkeily juosten tai Alpon kanssa sekä lukeminen.

9. osuus 11 km Tuomo Istolahti

Kesän kohokohta ollut vuosittain O-Ringen, mutta sen siirryttyä ensi vuoteen, Tuomo lähtee innolla juoksemaan ainutlaatuiseen Impivaaran viestiin.

10. osuus 12 km Jiri-Pekka Rissanen

Pihasuliksen mestari on jälleen ottanut kehitysaskeleita talvikauden aikana. Viestiin Jiri-Pekka lähtee odottavaisin ja luottavaisin fiiliksin. Hän nauttii viesteistä niiden ainutlaatuisen tunnelman myötä.

11. osuus 7 km Fanny Kukonlehto

Kestävyysurheilun monilahjakkuus ja viime kesän nuorten EM-viestin kultamitalisti on ehdottomasti ykkösvalinta ankkuriksi. Fanny lähtee hyvin ja odottavaisin fiiliksin viestiin avaamaan kisakauden. Kisan jälkeen Fanny suuntaa kesämökille grillailemaan.


Kilpailusta luvassa Live-lähetys selostuksen ja GPS-seurannan kera. Ota Impivaaran viesti seurantaan ja seuraa SK:n ja muiden seurojen menoa Varsinais-Suomen kesäyössä!

http://impivaaranviesti.fi/

Teksti: Antti Rantala