Kangasala SK Nuorten Jukolassa 9. sijalle!

21.8.2023

Saimme tänä vuonna upeasti neljä joukkuetta mukaan Nuorten Jukolaan. Mukana oli sekä viimeistä vuottaan Nuorten Jukolassa suunnistavia 18-sarjalaisia, että ensimmäistä kertaa tässä viestissä juoksevia 9-10 -vuotiaita.  Tunnelma SK:n leirissä oli totutun upea! Kasvomaalaukset tehtiin halukkaille ennen kisaa ja kaikkia kannustettiin tasapuolisesti ja kovaäänisesti.

Ykkösjoukkue tiedettiin ennalta vahvaksi, mikäli kaikki onnistuisivat tasonsa mukaan. Hyvinkään Sveitsin maastoissa suunnistettiin polkurikkaassa harjumaastossa, jossa kova vauhti aiheutti haastetta suunnistajille. Ykkösjoukkueessa suunnistivat Topi Hyytiäinen, Aino Aarnio, Eino Liuha, Saini Kuikko, Voitto Backman, Eero Sallinen sekä Annukka Linnainmaa.

Aloitusosuudella Topi suunnisti varmasti tullen pääletkan mukana vaihtoon sijalla 23 noin kaksi ja puoli minuuttia kärjestä. Toisen osuuden kärki veti erittäin kovaa, mutta Aino nosti hienosti sijoituksen toisessa vaihdossa jo 12. sijalle. Suurempia virheitäkään ei Ainolle tullut. Eino pääsi putkiosuudelle hyvään letkaan. Loppuradalla Eino totesi hieman hävinneensä tekemällä oikean sijasta vasemman tiekierron,  mutta sijoitus nousi silti kymppisakkiin. D14-osuudella Saini suunnisti tasaisen hyvin vaikkei vaihdossa ollutkaan täysin tyytyväinen suoritukseensa pienten virheiden jälkeen. Sijoitus nousi silti upeasti seitsemänneksi. Viidennen osuuden juossut Voitto piti sijoituksen samana vaikka harmittelikin yhden rastin reilun minuutin pummiaan. Eero pääsi toiseksi viimeiselle osuudelle kovaan letkaan ja suunnisti virheettä. Flunssasta juuri toipuneena ei päivän kulku ollut paras ja Eero joutui lopussa antamaan hieman periksi vauhdissa. Annukka lähti kovasta paikasta 8. sijalta ankkuriosuudelle. Jännityksestä huolimatta alku sujui erinomaisesti. Yhdellä rastivälillä lähtösuunta oli 180 astetta väärään suuntaan, mutta onneksi Annukka huomasi nopeasti virheensä ja sijoitus tippui vain pari sijaa. Loppurata sujuikin sitten erinomaista vauhtia ja maaliin tullessa SK nuoret juhlivat loppusuoralla koko joukkueen kera tuulettaen 11. sijaa. Palkinnot ehdittiin jakaa, mutta pientä epävarmuutta jäi vielä loppusijasta, kun 6. osuudella kaksi joukkuetta oli käynyt kielletyllä alueella ja protesti oli uudestaan käsittelyssä. Vasta reilu vuorokautta myöhemmin varmistui, että kolmanneksi sijoittunut Hiidenkiertäjät ja viidenneksi sijoittunut MS-Parma hylättiin ja näin ollen Kangasala SK:n lopullinen sijoitus nousi yhdeksänneksi.

Myös muut Kangasalan joukkueet menestyivät hienosti. Kakkosjoukkue kiri sijalle 57, 3. joukkue sijalle 86  ja 4. joukkue sijalle 110. Hyväksyttyjä joukkuesuorituksia koko viestissä yhteensä oli 142.

Sunnuntaina jatkettiin Inov 8-liigan finaaleilla ja valtakunnallisella kompassikisalla.Annukka nousi upealla suunnistuksella kokonaisliigan sijalle 11 ja Topi nosti kokonaiskisassa sijoitustaan kuudenneksitoista. Pronssikompassisarjassa (H10RR) Antto suunnisti toiseksi. 13-14 vuotiaat kultakompassisarjalaiset kilpailivat myös alueottelussa, jonka Häme vei hienosti nimiinsä.

Ensi vuonna Nuorten Jukola suunnistetaan Virttaalla Alastaron moottoriradan kupeessa.

Palkintopallilla kelpaa tuulettaa! Kuva: Juha-Veikko Hytönen