Kangasalle menestystä SM-Keskimatkalta

7.6.2021

Kauden ensimmäiset suunnistuksen suomenmestaruuskilpailut kilpailtiin viikonloppuna Merimaskussa Naantalissa, jossa vuorossa oli vaativa keskimatkan kilpailu. Kilpailupäivä koetteli suunnistajia niin fyysisesti kuin taidollisesti, sillä aamulla juostiin karsinnat jo hyvinkin lämpimässä kelissä ja iltapäivän finaalit jo helteessä. Kaikkiaan 50 SK:laista osallistui hienoon ja haastavaan SM-keskimatkan kilpailuun

Mitaleille SK:sta pääsivät D50 sarjassa Sirra Toivonen napaten hopeamitalin ja H35 sarjassa Jaakko Istolahti sijoittuen kolmanneksi. Muita kymmenen parhaan joukkoon sijoittuneita olivat Jaana Pietilä-Annala (4. D50), Tiina Äijälä (7. D55), Mikko Sipilä (9. H40) ja Eveliina Muukkonen (9. D40).

Ensimmäisen henkilökohtaisen SM-mitalin voittanut Jaakko Istolahti oli suorituksen jälkeen tyytyväinen

- SM-mitali on aina SM-mitali. Suunnistus sujui kokonaisuudessaan hyvin. Juosta olisi voinut kovempaa, mutta suoritus mentiin suunnistus edellä ja se tuotti tänään kokonaisuudessaan hyvän tuloksen.

Nuorten sarjassa parhaasta sijoituksesta vastasi Katri Kontio sijoittuen 18-vuotiaiden tyttöjen sarjassa 17. sijalle.

Naisten ja miesten pääsarjassa aamun karsinta on kovatasoinen kilpailu ja taistelu A-finaalipaikoista on sekuntikamppailua. Naisten pääsarjassa A-finaaliin pääsivät Maiju Oksanen, Laura Ahonen, Ulrika Uotila ja Hanna Sivèn. Lopulliset sijoitukset kisassa Hanna 23., Ulrika 28., Laura 38. ja Maiju 42. Miehissä A-finaaliin suoriutui Jere Ahonen sijoittuen 37.

SM-keskimatkan tulokset

SM-keskimatkan TV-lähetys (YLE Areena)

D50 Sirra Toivonen sijoittui 2. ja Jaana Pietilä-Annala 4.