Kangasalle mitaleita Koululiikuntaliiton suunnistusmestaruuskisoista

11.10.2021

Suunnistuksen Koululiikuntaliiton mestaruuskilpailut kilpailtiin viikonloppuna Haminassa. Vuosittaiset Koululiikuntaliiton kisat kokoavat vuosittain kaikki perusopetuksen ja 2. asteen oppilaat mittelemään mitaleista. Alle 14-vuotiaille kilpailut ovat ennen virallisia suunnistuksen SM-kilpailuita yksi isoimmista arvokilpailuista vuosittain, joten ilmassa on aina suuren arvokilpailun tuntua. Perjantaina kisailtiin henkilökohtainen kisa ja lauantaina viestikilpailut, joissa molemmissa edustetaan koulunkäynti kuntaa.

Perjantain henkilökohtaisessa kilpailussa parhaasta Kangasalalaisesta sijoituksesta vasta 9-vuotiaiden poikien rastireitillä Antto Backman sijoittuen kilpailussa toiseksi.

‒ Kaikki oikoreitit käytin reitillä, iloitsi Antto perjantain suorituksesta.

Kangasalan oppilaista perjantain muut palkittavat olivat Kaarle Tiits H9RR 7., Viljami Liukas 11., Maria Tiits D11TR 5., Eino Liuha H11TR 9., Voitto Backman H12 7. ja Kaisla Häkkinen D15 7.

Lauantain viestissä Kangasala saavutti pronssimitalin D-sarjassa, jossa joukkueen viestinviejänä piti olla yksi alle 13-vuotias, yksi alle 15-vuotias ja yksi alle 20-vuotias. Joukkueessa juoksivat Voitto Backman, Kaisla Häkkinen ja Nuutti Vennelä. Tiukka ja jännittävä viesti nähtiin nuorimpien E-sarjassa, jossa juoksi kaksi alle 10-vuotiasta ja yksi 11-vuotias. Kangasalan 1. joukkue teki upean nousujohteisen suorituksen ja joukkueen ankkuri Eino Liuha toi joukkueen maaliin 5. sijalla. Joukkueen muut suunnistajat olivat Aino Liuha ja Antto Backman. Saman sarjan Kangasalan 2. joukkue juoksi hienosti läpi viestin taistellen kärkisijoituksista sijoittuen lopulta 7. Joukkueessa juoksivat Viljami Liukas, Kaarle Tiits ja Maria Tiits.

Teksti: Antti Rantala

Antto Backman tuuletta KLL-hopeaa! Kuva: Jatta Haapamäki
D-sarjan pronssimitalistit Nuutti Vennelä (vasemmalla), Kaisla Häkkinen ja Voitto Backman. Kuva: Jatta Haapamäki