Koovee ja Lahden Suunnistajat -37 voittoihin Hämeen Rastiviestissä, SK:n naiset seitsemäs.

28.5.2022

Suunnistuksen Viestiliigan kolmas osakilpailu käytiin lauantaina Hämeen Rastiviestin merkeissä Kangasalla. Kolmen osuuden viesteissä voittoihin ylsivät tamperelainen Koovee miehissä ja Lahden Suunnistajat naisissa. Kangasala SK:n kotijoukkue sijoittui naisten kisassa seitsemänneksi.  

Naisten viestissä SK Pohjantähden Anna Haataja tuli toiseen vaihtoon lähes puolentoista minuutin etumatkalla. Oululaisjoukkueen Sari Anttonen joutui kuitenkin toteamaan yhden takaa-ajajan paremmakseen. Lahden Suunnistajien kokenut Minna Kauppi saavutti Anttosen puolitoista kilometriä ennen maalia ja paineli lopussa ohi.  

”Vedin junamaisesti: Keskityin vain suunnistamiseen ja ajattelin, että jos saan jonkun kiinni, pitää silti vain keskittyä suunnistukseen. Pakko kyllä myöntää, että polkaisin vähän lisää vauhtia, kun näin Sarin lopussa, ja siinä hän taisi jäädä”, Kauppi kuvaili osuuttaan.  

Viime vuonna Viestiliigan kokonaisvoiton ottanut lahtelaisjoukkue aloitti kauden hieman alavireisesti, mutta Hämeen Rastiviestin voitto sai hymyn suupieliin sopivasti ennen Venlojen viestiä. Toiseksi suunnisti SK Pohjantähti ja kolmanneksi Paimion Rasti.

Kangasala SK:n viesti alkoi hyvin, kun Ulrika Uotila nautti avausosuudesta ja vaihtoi neljäntenä aivan kärjen tuntumassa. Hanna Sivén jatkoi samaan malliin, suunnisti lähes virheittä ja päästi Maiju Oksasen ankkuriosuudelle toisena. Oksaselle sattui kuitenkin fyysisesti huono päivä, mikä vaikeutti suunnistukseen keskittymistäkin. SK:n loppusijoitus oli seitsemäs, mikä on naisten kauden paras sijoitus Viestiliigassa. 

Koovee hallitsi miesten viestiä

Miesten viesti ratkesi toisella osuudella, kun ukrainalaissuunnistaja Olexandr Kratov karkasi muilta tuoden Kooveen lähes minuutin johtoasemassa vaihtoon. Viimeisellä osuudella Timo Sild piti muut takanaan ja tamperelaisseura otti kauden toisen osakilpailuvoittonsa Kevätyön viestin jatkeeksi.

”Keskustelimme etukäteen, että vanhan koulukunnan taktiikka ei petä koskaan: jokainen teki tasaisen suorituksen ja nautti suunnistuksesta. Oma vauhti tuntui hitaalta, mutta ehkä se ei sitten ollut sitä. Lisäksi tuntui, että minulla oli tänään kilpakumppaneita nopeampi hajonta ja se auttoi tekemään eron”, Kratov tiivisti oman sekä joukkueensa suorituksen.

Toiseksi sijoittunut Ikaalisten Nouseva-Voima pääsi lopulta lähelle, mutta eroa voittajiin jäi 23 sekuntia. Viestin kolmas oli Turun Metsänkävijät.

Kangasala SK:n suunnistajat olivat päivän päätteeksi tyytyväisiä. Radat saivat kiitosta ja järjestelyt onnistuivat muutenkin hyvin.

Kuvat: Marko Kantaneva

Hämeen Rastiviestin tulokset 28.5.2020 

Miehet (6,0 km + 4,9 km +7,5 km) 

1) Koovee 1.38.45 (Lauri Sild, Oleksandr Kratov, Timo Sild), 2) Ikaalisten Nouseva-Voima 1.39.08 (Tuomas Kotro, Mikko Knuuttila, Eetu Savolainen), 3) Turun Metsänkävijät 1.39.22 (Jussi Suna, Marek Minar, Samu Heiska), 4) Helsingin Suunnistajat 1.39.39 (Veli Kangas, Ollipekka Heikkilä, Topi Syrjäläinen), 5) Navi 1.40.42 (Topias Ahola, Aleksi Sopo, Aleksi Karppinen) 

Naiset (5,0 km + 4,1 km + 5,7km) 

1) Lahden Suunnistajat-37 1.36.42 (Karoliina Ukskoski, Anna Närhi, Minna Kauppi), 2) SK Pohjantähti 1.37.09 (Marttiina Joensuu, Anna Haataja, Sari Anttonen), 3) Paimion Rasti 1.38.41 (Ina Westerlund, Eveliina Hirvonen, Milja Väätäjä), 4) Pargas IF 1.39.11 (Yvonne Gunell, Katja von Schoultz, Amy Nymalm), 5) Rastikarhut 1.40.33 (Suvi Heittola, Elli Peltomäki, Mira Kaskinen)

7) Kangasala SK 1.42.37 (Ulrika Uotila, Hanna Sivén, Maiju Oksanen)

Hämeen Rastiviestin kaikki tulokset: https://online4.tulospalvelu.fi/tulokset-new/fi/2022_hrv/

Hämeen Rastiviestin sivut: https://www.kangasalask.fi/kilpailut/2022/hameen-rastiviesti/

Viestiliiga: http://www.viestiliiga.fi/


Viestiliigan 2022 seuraavat osakilpailut: 

18.-19.6.2022 Venlojen ja Jukolan viesti (Mynämäki)

21.8.2022 Kymen Rastiviesti (Kotka)

11.9.2022 Suunnistuksen SM-viesti (Hämeenlinna)

17.9.2022 Viestiliigan finaali (Porvoo)