Korona Cup ja SM-sprintin ratojen kellottaminen tsemppasivat kovissa reeneissä

18.5.2020

Kangasala SK:n suunnistajat saivat kevään aikana kilpailullisuutta mukaan harjoitteluunsa, kun omatoimisten harjoitusten tulokset koottiin taulukkoon pistelaskentaa varten huhtikuun ja toukokuun alun aikana. Korona Cupiin kuului viisi osakilpailua.

Huhtikuussa otettiin ohjelmaan raskas keskimatkan rata Ponsan kallioilla, pitkän matkan tyyppiharjoitus Heponiemen Jukola-maastossa sekä polkuvoittoinen keskimatka Kyötikkälässä. Toukokuun alussa Cupin osakilpailuiksi lisättiin keskimatka Mustikkavuoressa Vehoniemen harjun kupeessa sekä Jukola-urille merkatun 7,7 km polun juokseminen.

Pisteitä jaettiin kaavalla 100, 80, 60, 50, 45, 40, 36, ja 32, sekä kolmessa ensimmäisessä osakilpailussa bonussektorista 50, 40, 30, 25… nopeusjärjestyksessä. Jos bonussektorin väliaika oli unohtunut, ei pisteitä herunut. Kokonaiskilpailussa saattoi pärjätä joko kiertämällä aktiivisesti kisoja tai tekemällä muutaman timanttisen kovan suorituksen.

Miesten cupin voitti Jere Ahonen ja naisten kisan Outi Hytönen.

‒ Voitto tuli yllätyksenä, ilmeisesti tasaiset suoritukset riitti, kun ei varsinaisesti mitään huippuvetoja tullut tehtyä. Hyviä ratoja oli tarjolla sopivan vaihtelevilla teemoilla. Sai vähän kisafiilistäkin samalla, kun piti kelloa vastaan juosta, kommentoi Ahonen.

Samoilla linjoilla oli Hytönen:

‒ Tuli varsin vaihtelevia suorituksia, mutta tämä oli kiva tsemppari. Suunnistukseen on aina helpompi keskittyä, kun kello tikittää. Mustikkavuoren ja Kyötikkälän keskimatkat menivät hyvin. Viimeisenä cup-viikonloppuna ei ollut kovan reenin olo, mutta kävin keräämässä jämäpisteet kotiin kiertämällä Jukola-polun rennon reipasta vauhtia. Se olikin hieno reeni! Tosi hyvää lajinomaista harjoittelua.


KORONA CUPIN KOKONAISTULOKSET

Miehet

1.       Jere Ahonen 440 p.

2.       Santeri Sainio 345 p.

3.       Jarkko Liuha 325 p.

4.       Eevert Toivonen 290 p.

5.       Jiri-Pekka Rissanen 282,5 p.

6.       Mikko Sipilä 235,5 p.

7.       Tuomas Fjällström 197 p.

8.       Antti Rantala 176 p.

Naiset

1.       Outi Hytönen 490 p.

2.       Laura Ahonen 400 p.

3.       Jenni Joensuu-Partanen 380 p.

4.       Hanna Sivén 240 p.


SM-sprintti metsäajalta

Viikolla 20 Tampereen seudun huippusuunnistajien valmennusryhmän viikkokisana toimi vuoden 2004 SM-sprintin ratojen kellottaminen Kyötikkälässä. Sama kisa pistettiin pystyyn SK:laisille.

Sprintti oli vuonna 2004 SM-kisojen ohjelmassa vasta toista kertaa, ja laji oli aluksi varsin erilainen nykyisiin kaupunkisokkeloihin nähden: suunnistettiin metsässä, usein ulkoilureittien alueella taajamien reunoilla. Rasteja oli yleisesti ottaen vähemmän kuin nykyradoilla.

Kyötikkälässä pääsarjojen suomenmestaruudet voittivat Heli Jukkola ja Antti Harju, joka nykyään toimii suunnistusvalmentajana Tampereella ja Suomen maajoukkueessa. Jukkolan voittoaika oli 10.25 ja Harjun 11.23. Maasto ei ole vuodesta 2004 muuttunut, joten harjoitus mahdollisti vertailun oman aikansa huippusuunnistajiin.

Tampereen Pyrinnän maajoukkuesuunnistaja, MM-viestin hopeamitalisti Aleksi Niemi kellotti viime viikolla ajan 11.47. Naisissa Pyrinnön Riina Kuuselo veti naisten radan aikaan 11.57.

Kangasala SK:n nopeimmat ajat:

Naisten rata

D21: Laura Ahonen 12.26

D juniorit: Mia Sipilä 13.00

Miesten rata

H21: Antti Rantala 16.30

Juniorit: Eero Sallinen 15.58

Masters: Pekka Pietilä 20.10


Kyötikkälässä on karttalaatikko paikalla ja rastiliput metsässä vielä tämän viikon ajan, joten omatoimisesti voi käydä haastamassa näitä aikoja ja tehdä erinomaisen kovan reenin.