Kukonlehto ja Pietilä-Annala taistelivat pronssimitalit SM-erikoispitkältä

18.10.2020

Suunnistuskauden viimeiset SM-mitalit jaettiin Tampereen ja Oriveden rajamaastossa erikoispitkillä matkoilla. Kangasala SK:n mitalitili karttui kahdella pronssilla, kun Fanny Kukonlehto oli kolmas alle 18-vuotiaiden sarjassa ja Jaana Pietilä-Annala D50-sarjassa. Pääsarjassa Laura Ahonen oli 17 kilometrin pituisessa kisassa 16.

Pääsarjoissa ja junioreissa erikoispitkä kilpaillaan yhteislähdöllä, mutta Kukonlehto sai edetä kisassa pitkään yksin.

− ­Ei ollut paras suoritus tänään. Kahden rastin jälkeen olin aivan yksin 16. rastille saakka. Matkalla tuli paljon pieniä virheitä, kun keskittyminen ei meinannut pysyä kasassa, Kukonlehto kertoi kisan jälkeen.

Hän kertoi juoksun tuntuneen yllättävän helpolta, vaikka takana oli edellisen viikon rankka hiihtoleiri. Kuntoa hänellä tuntuukin riittävän:

− Radan lopussa oli pitkä tieväli, missä sain nostettua sijoitusta monta pykälää mitaleille asti.

Kukonlehto jäi 11 kilometrin radalla voittaja Ounasvaaran Hiihtoseuraa edustavalle voittajalle Ansa-Lotta Ojanaholle lopulta vain puolitoista minuuttia.

Kolmen viikon päästä Kukonlehto on jo tositoimissa suksilla, kun hiihdon Suomen Cup starttaa Vuokatissa.

Pietilä-Annalalle syksyn neljäs mitali

Jaana Pietilä-Annala ehti ennen erikoispitkä suunnistaa syksyn aikana SM-kultaa keskimatkalta ja hopeaa viestistä ja pitkältä matkalta – vaivoista huolimatta.

–  Olipa ihanaa, kun pääsi vielä mittelemään syksyllä kilpasiskojen kanssa SM-kisoissa. Syksyä varjostivat jalka- ja selkävaivat. Keskiviikkona kävin jäsenkorjaajalla ja lihaksisto oli kisassa selvästi vielä sekaisin käsittelystä, sillä selkä ja pakarat tuntuivat voimattomilta, Pietilä-Annala kertoi.

Myöskään kartanluku ei sujunut helpommalla mahdollisella tavalla:

− Lasit huurtuivat heti alkumatkasta!

Pietilä-Annala oli kuitenkin tyytyväinen suunnistussuoritukseensa ja aikoo kisailla vielä ainakin Halikko-viestissä ensi viikonloppuna.