Lakeuden Viestissä luvassa keskikesän suunnistusjuhlaa

17.6.2021

Suunnistuksen Viestiliiga jatkuu tulevana lauantaina Lakeuden Viestissä. Lakeuden Viesti kilpaillaan vuoden 1991 Kraateri-Jukolan kilpailumaastossa Vimpelin Lakeaharjulla. Naisilla on luvassa 4-osuuksinen ja miehillä 5-osuuksinen viestikisa. Pääsarjojen lisäksi samana päivänä kilpaillaan lasten sekä veteraanisarjojen viestikilpailut. Kangasala SK:lla on mukana miehissä sekä naisissa kaksi joukkuetta. Lisäksi lasten ja nuorten Fyrry-viestissä on kilpailemassa kolme joukkuetta ja veteraanisarjoissa on mukana kaksi joukkuetta.

Naiset mukana vahvoilla joukkueilla

Kangasala SK 1: Hanna Sivén, Laura Ahonen, Maiju Oksanen ja Ulrika Uotila

Kangasala SK 2: Riina Liuha, Miina Kanko, Linda Sainio ja Katja Linnainmaa

Maiju Oksanen vie SK:n viestiä naisten kolmannella osuudella. Kuva: Mikko Niskanen/Viestiliiga

Alkukaudesta hyviä suunnistussuorituksia kisasta toiseen tehnyt Maiju Oksanen lähtee viestiin nöyrin mielin.

- Viesti tulee haastamaan jokaisen viivalle asettuvan sekä taidollisesti että fyysisesti. Lauantaille on luvattu kuumaa keliä, mikä vielä entisestään lisää kisan rankkuutta. Uskon, että Lakeaharjulle kannattaa lähteä taito edellä, napsia omat hajonnat tarkasti ja jättää pummit muiden tehtäväksi.

Kuluva kausi on Maijun ensimmäinen SK:n väreissä ja hän on tyytyväinen seuranvaihdokseen.

- On ollut hienoa päästä osaksi porukkaa, ja se on tuonut lisämotivaatiota harjoitteluun. Tärkeisiin kilpailuihin valmistautuminen on helpompaa, kun maastoja ja ratoja mietitään etukäteen porukalla, ja harjoituksia, joista voi itselle valita valmistautumiseen sopivimmat, on jatkuvasti runsaasti tarjolla.

- Lakeuden viestin jälkeen otetaan muutama viikko harjoittelusta tehoja pois ja nostetaan määriä. Siitä sitten lähdetään parin rastiviikon kautta rakentamaan kuntoa kohti syksyn SM-kisoja, joista kirkkaimpana mielessä on sprintti- ja viestiviikonloppu, kertoo Maiju syksyn tavoitteistaan.

Miehet lähtevät parantamaan Kymen Rastiviestin tulosta

Kangasala SK 1: Jere Ahonen, Eevert Toivonen, Mikko Hölli, Jaakko Istolahti ja Samu Lehtola

Kangasala SK 2: Tuomo Istolahti, Jarkko Liuha, Santeri Sainio, Jeremias Joutsensaari ja Antti Rantala

Eevert Toivonen tietää nuoresta iästään huolimatta, kuinka paljon ja laadukkaasti pitää harjoitella, jotta pärjää kestävyyslajissa maailman huipputasolla. Eevertin päälaji on hiihtosuunnistus ja mennyt talvi olikin hiihtosuunnistuksessa onnistunut. Hän sijoittui MM-kisoissa 11. sijalle sprintissä sekä keskimatkalla.

- Talvea edelsi laadukas harjoitusjakso ja talven kisakaudesta tuli poikkeusvuodesta lukuun ottamatta melko ehjä. Kilpailuissa pystyin suorittamaan omalla hyvällä tasolla ja pitämään suorituksenhallinnan kasassa.

Tällä hetkellä meneillään on talvilajin urheilijalla harjoituskausi, mutta aina kellon lähtiessä käyntiin ollaan tosimielellä liikenteessä.

- SK:lla on jalkeilla hyvä iskukykyinen joukkue ja on hienoa päästä taas kisaamaan viestissä. Omat muistikuvat maastosta SM-viestistä ovat ohuet, mutta muistan rinteen olleen vaikea - siinä saa olla tarkkana, pohtii Eevert tulevan viikonloppuna odottavaa Lakeuden viestiä.

Kesällä jalkasuunnistuskisat ovatkin tiiviisti ohjelmassa mukana, joten viestit sekä SM-kisat ovat isolla kalenterissa.

- Suunnistuskauden tavoitteena on olla Jukolassa osa SK:n hyvää viestiä omalla hyvällä suorituksella. Syksyllä SM-kisojen A-finaalit on merkattu kalenteriin.

Eevert Toivonen kirii Lakeuden viestissä SK:n toiseen vaihtoon. Kuva: Mikko Niskanen/Viestiliiga

Molemmat viestit ovat katsottavissa suorana IS-TV:stä. Naisten viestin lähetys alkaa lauantaina 14.40 ja miesten viestin lähetys 19.40.

Kangasala SK:n kokoonpanot muissa sarjoissa:

Lasten Fyrry-viesti

Kangasala SK 1: Matias Kuikko, Viljami Liukas, Saini Kuikko ja Annukka Linnainmaa

Kangasala SK 2: Onni Kinnunen, Aukusti Wirola, Veli Kinnunen ja Kirsi Kontio

Kangasala SK 3: Eino Liuha, Aino Liuha, Eeva Wirola ja Vilma Liuha


D110: Laura Wirola, Kaisa Toivonen ja Sari Kontio

D130: Jenni Joensuu-Partanen, Jaana Pietilä-Annala ja Mari Rintanen


Teksti: Antti Rantala