Lasten ja aikuisten suunnistuskoulut alkavat elokuussa

9.6.2020

Kangasala SK:n uusille suunnistajalapsille tarkoitettu Hippokoulu ja ensimmäistä kertaa järjestettävä aikuisten alkeiskurssi alkavat elokuun puolivälissä. Kurssit oli alunperin tarkoitus pitää keväällä.

Neljän kerran Hippokoulu on tarkoitettu suunnistusharrastuksen aloittaville 5‒12-vuotiaille lapsille. Hippokouluun osallistutaan yhdessä vanhemman kanssa.

‒ Varusteiksi riittävät kelin mukaiset liikuntavaatteet ja lenkkarit. Kaikki osallistujat saavat Hippo-suunnistusvihon ja viimeisellä kerralla osallistumispalkinnon, kertoo SK:n suunnistusohjaaja Riina Liuha.

Hippokoulun jälkeen uudet harrastajat siirtyvät harjoittelemaan Tiku-, Taku- ja Liito-orava-ryhmiin aiemmin aloittaneiden mukana. Hippokoulun järjestämisessä on yteistyössä mukana Kangasalan Seudun Osuuspankki.

Aikuisten kurssilla iltarasteja ja seuraharjoituksia

Aikuisten suunnistuskurssi sisältää kuusi opetuskertaa, joista osa pidetään maanantaisin Tampereen iltarasteilla ja osa tiistaisin Kangasala SK:n suunnistusharjoituksen yhteydessä. Kurssilla käydään läpi suunnistustaidon perusteita karttamerkeistä kompassiin käyttöön, rastivälisuunnitelman tekemisestä suunnistusajatteluun.

‒ Kurssi sopii kaikenkuntoisille liikkujille ja nimestään huolimatta myös nuorille noin 15-vuotiaista alkaen. Suunnistuskokemusta ei tarvitse olla. Tavoitteena voi yhtä hyvin olla retkeilytaitojen parantaminen, Jukolan viestiin osallistuminen tai jotain siltä väliltä, sanoo kurssin vetäjänä toimiva Jaana Pietilä-Annala.

Ohjaajina toimivat Kangasala SK:n iloiset mastersit eli entiset kilpasuunnistajat ja innokkaat kuntosuunnistajat. Jokaisella kerralla on teemana jokin suunnistustaidon osa-alue, ja joka kerralla suunnistetaan eri maastossa Kangasalan ja Tampereen alueella.

Varusteita ei alkeiskurssia varten tarvitse hankkia. Lenkkareilla pärjää, mutta maastolenkkarit tai suunnistukseen suunnitellut nastarit ovat vielä pitävämpi valinta. Kompassin ja emitin saa lainaksi paikan päällä.

Kurssille mahtuu 20 osallistujaa. Mukaan voi ilmoittautua sähköpostitse osoitteeseen jaana.pietila-annala@kangasala.fi. Osallistumismaksu on 70 euroa, ja sisältää kartat, karttamuovin sekä kompassin ja leimauslaite Emitin lainan kurssin ajaksi, sekä Kangasala SK:n jäsenyyden loppuvuodeksi, eli kurssin jälkeen voi osallistua kaikkiin seuran harjoituksiin. Maksu laskutetaan elokuun alussa.

Molempien kurssien tarkemmat päivämäärät ja harjoituspaikat ilmoitetaan myöhemmin.

Ennen syksyä suunnistusta voi kokeilla

- Kyötikkälässä on tarjolla lapsille sopiva, kaikille avoin lyhyt ja helppo suunnistusrata, jonka kartan voit ladata täältä

- Tampereen Iltarasteilla, jotka järjestetään heinäkuun loppuun asti omatoimirasteina

Lue lisää vinkkejä: Näin aloitat suunnistuksen

Lisätiedot:

Aikuisten suunnistuskurssi: Jaana Pietilä-Annala, puh. 0407305043, jaana.pietila-annala@kangasala.fi

Hippokoulu: Sari Kontio, puh. 0505347726, sari.kontio@kolumbus.fi