Lasten Kompassi-tapahtumien superviikko huipentui leiripäivään Kangasalle

5.7.2021

Tälle vuodelle luotiin valtakunnallinen matalan kynnyksen Kompassi-tapahtumat, jotka ovat tarkoitettu alle 14-vuotiaille suunnistajille. Kesän mittaan kilpaillaan alueellisesti ja kausi huipentuu valtakunnalliseen Kompassi-tapahtumaan, joka tänä vuonna kisaillaan Valkeakoskella.

Kesä-heinäkuun taitteessa Hämeessä oli Kompassi-tapahtumien superviikko, kun viikolla kilpailtiin viestissä ja viikonloppuna vietettiin leiripäivää eri seurojen kesken.

Viesti on suunnistajan juhlapäivä

Keskiviikkona järjestettiin 6-osuuksinen Kompassiviesti Tampereen Kooveen toimesta Linnainmaan koululla. Kangasala SK:lla oli mukana viestissä mukana upeat neljä joukkuetta. Joukkue koostui eri ikäisistä ja vaativuustasoltaan vaihtelevista osuuksista. Lähes 1,5 tuntinen viestikisa säilyi tasaisena loppuun asti sijoitusten vaihdellessa joukkueiden välillä. Parhaimmillaan SK oli viestissä kolmantena, mutta lopputuloksissa 1. joukkueen lopputulokseksi tuli 5. sija., 2. joukkue sijoittui 7., 4. joukkue 11. ja 3. joukkue 18.

Viestin voiton nappasi Tampereen Pyrinnön kakkosjoukkue, joka nousi viestin kärkeen kilpailun puolivälissä säilyttäen johtonsa loppuun asti. Toiseksi sijoittui Tampereen Koovee ja kolmanneksi Tampereen Pyrinnön kolmosjoukkue.

Kompassi-viestin tulokset

Tuuli Jormanainen ankkuroi SK:n 1. joukkueen sijalle 5. Kuva: Riina Liuha

Helteinen leiripäivä Kangasalla

Helteiset kelit jatkuivat ja auringon paistaessa jo täydeltä taivaalta kokoontui Tursolan koululle 50 suunnistajaa viettämään leiripäivää. Ohjelmassa oli suunnistusharjoituksia ja leikkimielistä kisailua unohtamatta maukasta ruokailua.

Aamupäivän harjoituksena oli kisanomainen parisprinttiviesti Kangasalan lukion alueella. Kaikkiaan harjoituksessa oli mukana 24 joukkuetta. Viestissä saatiin hyvää keskinäistä kisailua ja tiukkoja reitinvalintatehtäviä huipentuen jännittäviin kirikamppailuihin. Voiton nappasi parivaljakko Voitto Backman (Kangasala SK) ja Joona Vuorenmaa (Koovee).

Ruokailun jälkeen kisailtiin kahdeksan joukkueen voimin leikkimielisessä kisassa, jossa lajeina oli mm. tikanheittoa, pussihyppelyä, lautasviestiä ja korkeimman tornin rakentamista paperista ja mukeista. Nämä tehtävät vaativat vauhtia, taitoa ja kanttia, jotka ovat tärkeitä ominaisuuksia suunnistajalla niin suunnistaessa kuin vapaa-ajalla.

Iltapäivällä suunnistettiin maastoharjoitus Kyötikkälän harjumaastossa. Harjoituksen teemana oli reitinvalinta ja viimeinen varma kohde. Harjoituksen maaliin saapui iloisia suunnistajia leiripäivän rasituksista huolimatta.

Kokonaisuudessaan leiripäivä vietettiin erinomaisessa säässä ja kaikki leiriläiset olivat mukana hienolla asenteella!