Maiju Oksanen ja Vilma Annala loistavassa iskussa kauden avauskilpailuissa

13.4.2024

Kevätyönviesti suunnistettiin Paraisilla perjantaina 12. huhtikuuta. Kangasala SK:lla oli mukana neljä naisten ja kolme miesten joukkuetta.

Naisten viestin avausosuudella ei vielä lamppua tarvittu, mutta ankkuriosuus suunnistettiin jo täysin pimeässä. Miehet starttasivat metsään naisten viestin ratkettua.

Naisten kisassa Kangasala SK:n ykkösjoukkueen Maiju Oksanen vaihtoi avausosuudelta toisena. Vilma Annala ei kovasta paikasta hätkähtänyt vaan suunnisti toisella osuudella maajoukkuesuunnistajien vauhdittamassa letkassa erinomaisesti. Hän vaihtoi seitsemäntenä.

– Ei se maajoukkuenaisten vauhti kyllä yhtään liian kovalta tuntunut, Annala ihmetteli maalissa.

Ankkuriosuudella erot repesivät Kalevan Rasti voitti lopulta selvällä erolla Tampereen Pyrintöön, joka oli yhtä selvä kakkonen. SK:n ankkuri Ulrika Uotila sai esikoispojan vasta neljä kuukautta sitten, ja vaikka hän on kuntoutunu nopeasti takaisin suunnistuskisoihin, ei vauhti vielä riittänyt kamppailemaan palkintosijoista. SK oli lopputuloksissa 14.

Sekä naisissa että miehissä SK:lla oli mukana reipas joukko 15–19-vuotiaita junioreita, jotka kokeilivat vauhtiaan aikuisten viestissä heti kauden avaukseksi.

Miesten viestissä kärjenkin tekemät suuret virheet osoittivat, miten kilpailusta oli kyse. Illan pimennettyä kalliomäkien katajikkorinteissä nähtiin suuriakin virheitä.

Miesten viestissä voittaja oli kuitenkin selvä: Tampereen Pyrintö vei Viestiliigan ensimmäisen osakilpailun pistepotin. Kangasala SK:n ykkösjoukkue oli 24. joukkueella Mikko Hölli, Samu Lehtola ja Eevert Toivonen.


Suurin osa SK:n suunnistajista jäi Paraisille kilpailemaan lauantain Saaristorasteille. Maiju Oksanen ja Vilma Annala jatkoivat hurjaa vauhtia. Oksanen vei naisten pääsarjan voiton, ja Annala sijoittui viidenneksi. Samu Lehtola oli miehissä kuudes. Topi Hyytiäinen avasi kautensa voitolla H16-sarjassa ja Eero Sallinen H20-sarjassa.


Ylempi kuva: Kevätyönviestin naisten neljän joukkueen aloittajat Annukka Linnainmaa (vas.), Vilma Mustonen, Katri Kontio ja Maiju Oksanen.
Alempi kuva: Maiju Oksanen tuuletti Saaristorastien voittoa. Vieressä toiseksi sijoittunut Anni Haanpää, TP.