Menestyksekäs SM-kisaviikonloppu - päivitys

12.9.2022

Uutisen julkaisemisen jälkeen SM-viestin D21 sarja mitätöitiin hajontavirheen johdosta.

Viikonloppuna kilpailtiin keskimatkan ja viestin Suomen mestaruuksista. SM-keskimatka suunnistettiin Hyvinkäällä, jossa radat kulkivat legendaarisen ja äärimmäisen haastavassa Usmin maastossa. Viestin sijoitukset ratkottiin Hämeenlinnan Iittalassa.

Fanny Kukonlehto hopealle

SM-keskimatkan kisapäivä käynnistyy jo aamuvarhain juostavalla karsinnalla, josta parhaimmat selviytyvät iltapäivän finaaleihin. Erityisesti naisten ja miesten pääsarjoissa aamupäivän karsinnat ovat tiukkaa kamppailua finaalipaikoista. Miesten pääsarjassa Eevert Toivonen karsiutui niukasti sekunnilla ulos iltapäivän finaalista.

Edellisen SM-kisaviikonlopun sairasteluiden vuoksi väliin jättänyt Fanny Kukonlehto palasi mitalikantaan ja suoritui 20-vuotiaiden naisten 3,3 kilometrin radasta hopeamitalin arvoisesti. 55-vuotiaiden naisten sarjassa Jaana Pietilä-Annala sijoittui 4. sijalle. Naisten pääsarjassa Ulrika Uotila oli 14. ja Maiju Oksanen 33.

SM-viestissä naiset pitivät SK:n värejä korkealla

Viikonloppu huipentui SM-viestiin. Viestipäivä on aina suunnistajan juhlapäivä. Viestissä maasto osoittautui suunnistuksellisesti haastavaksi ja virheitä nähtiin monen joukkueen osalta monessa sarjassa.

Naisten pääsarjassa nähtiin SK:n naisilta tasainen joukkuesuoritus, jolla saavutettiin upea 5. sija. Sijoitus sivuaa kautta aikojen toiseksi parasta SM-viesti sijoitusta Kangasalan suunnistushistoriassa. Joukkueessa juoksivat Ulrika Uotila, Outi Hytönen ja Maiju Oksanen.

Joukkueen ankkurina juossut Maiju Oksanen oli erittäin iloinen suorituksestaan.

-Outi tuli vaihtoon hyvässä letkassa, joten sain vauhdinpidon avuksi edellä meneviä selkiä näkyviin alusta alkaen. Aiemmilla osuuksilla oli tehty isoja virheitä, joten oli selvää, että tämä viesti ratkaistaan tarkalla suunnistamisella. Oma suunnistus pysyi hyvin kasassa loppumatkan pientä seisoskelua lukuunottamatta, ja jalallakin kulku oli edellispäivää parempi. Loppusijoitus oli kuitenkin täysi yllätys aina viimeistä edelliselle rastille asti, missä vastassa oli juoksukameramies, joten päättelin sijoituksen olevan vähintäänkin kohtuullinen.

Naisten 50-vuotiaiden sarjassa SK sijoittui hopealle joukkueella Mari Rintanen, Jaana Pietilä-Annala ja Jenni Joensuu-Partanen.

Nuorten naisten sarjoissa Kangasalan värit pääsivät pokkaamaan palkintojenjaossa plaketin kahdessa sarjassa. 16-vuotiaiden sarjassa sijoitus oli 6. Joukkueessa suunnistivat Vilma Liuha, Vilma Mustonen ja Tuuli Jormanainen. 20-vuotiaiden sarjassa suunnistettiin sijalle 8. joukkueella Fanny Kukonlehto, Katja Linnainmaa ja Katri Kontio.