Mikkelissä tiivis kisaviikonloppu: Nuorten Jukola, cup-kisoja ja Viestiliiga

17.8.2020


Kesän tähän mennessä suurin suunnistustapahtuma kokosi nuoret suunnistajat viikonlopuksi Mikkeliin. Lauantaina kisailtiin Nuorten Jukola ja sunnuntaina henkilökohtaiset kilpailut, jotka olivat osa junioreiden cup-sarjoja.

Nuorten Jukolan seitsenosuuksiseen viestiin starttasi 138 joukkuetta. Joukkueisiin kuuluu sekä tyttöjä että poikia. Osuudet on suunniteltu 11‒18-vuotiaille sopiviksi.

Kangasala SK antoi hieman tasoitusta jo joukkueen koostumuksessa, sillä ykkösjoukkueessa suunnisti vasta 9-vuotias Eino Liuha ja pojille tarkoitetulla ankkuriosuudella viestiä vei Fanny Kukonlehto. Muut Kangasala SK:n ykkösjoukkueen suunnistajat olivat Mia Sipilä, Nuutti Vennelä, Tuuli Vallittu, Voitto Backman ja Katri Kontio. Seitsikko päätyi Mikkelin raviradan maastossa kovavauhtisessa viestissä sijalle 39. (Ykkösjoukkueessa suunnisti niin nopeaa porukkaa, että joukkuekuva jäi ottamatta!)

Kakkosjoukkue oli 67., eikä kolmosjoukkue jäänyt kauas kakkosesta loppusijallaan 77. Kakkos- ja kolmosjoukkueessa ankkureina toimivat Tuomo Kähärä ja Arvid Lundén, jotka suunnistivat elämänsä ensimmäiset suunnistuskilpailut!

Sunnuntain henkilökohtaisessa kilpailussa käytiin 14-vuotiaiden sarjassa suunnistavien Kultainen Kompassi -finaali, jossa eri alueiden edustajien pisteitä laskettiin yhteen. 16‒20-vuotiaille kisa oli osa INOV-8-liigaa.

Myös pääsarjan suunnistajat pääsivät kilpailemaan Mikkelin seudulla, kun Viestiliigan toinen osakilpailu käytiin Anttolassa. SK:n naisten joukkue oli lopputuloksissa 14. kokoonpanolla Laura Ahonen, Anna Kotkajuuri ja Iida Savolainen. Miesten viesti päättyi harmillisesti jo avausosuudella loukkaantumisen vuoksi.