Mitalikantaan heti kesäkauden ensimmäisissä SM-kisoissa

15.5.2022

Kesäsuunnistuskauden SM-kilpailut avattiin toukokuun 15. päivä Jyväskylän keskustan tuntumassa suunnistetuilla SM-sprinteillä. Kangasala SK:lle kotiin tuomisina oli kaksi pronssimitalia, jotka saavuttivat Fanny Kukonlehto 20-vuotiaiden naisten sarjassa ja Jarkko Liuha miesten 40-vuotiaiden sarjassa. Plakettisijoituksen saavuttivat Nuutti Vennelä 17-vuotiaiden poikien sarjassa sijoittuen 6. sijalle ja Jenni Joensuu-Partanen 45-vuotiaiden naisten sarjassa ollen niin ikään 6.

Fanny Kukonlehto hiihtokauden jälkeen lupaavassa suunnistusvauhdissa

Fanny Kukonlehdolla on takanaan menestyksekäs hiihtokausi, jonka kirkkaimpana meriittinä nuorten olympiafestivaalien viestimitali kotikisoista Vuokatista. Hiihtokauden jälkeen Fannya vaivasivat hieman sairastelut, joten kovin montaa viikkoa hän ei ole vielä ehtinyt tehdä juoksu- ja suunnistusharjoittelua kesän kisoja silmällä pitäen, mutta kaikesta huolimatta tossu liikahti mukavan kepeästi.

– Suoritus oli melko tasapainoinen. Vähän oli epävarmuutta muutamilla väleillä, mutta ei tullut varsinaisia virheitä, kertasi Fanny suoritustaan.

Suunnistuskausi on vielä melko aluillaan, mutta ensi viikonloppuna vuorossa on jo nuorten arvokilpailuiden katsastuskilpailut, joihin nuorten maajoukkueeseen kuuluva Kukonlehto osallistuu seuraavaksi.

– Toukokuun lopulla ja kesäkuun alussa juoksen katsastuskisat ja sen jälkeen selviää paremmin, miten suunnistuskausi jatkuu. Syksyn SM-kisat kuuluvat ainakin tämän kauden pääkisoihin.

Nuoremmissa sarjoissa lupaavia suorituksia

Sprinttisuunnistuksen kilpailupäivään sisältyy aamupäivän karsintakilpailu, josta nopeimmat selvittävät tiensä iltapäivän finaaleihin, joissa ratkotaan lopulliset sijoitukset. Kangasala SK:n nuoremmilta nähtiin karsinnassa lupaavaa menoa, mutta vielä tällä kertaa finaalissa ei nähty nappionnistumisia. Naisten pääsarjassa A-finaaliin tiensä selvittivät Ulrika Uotila ja Maiju Oksanen. Ulrika sijoittui finaalissa 31. ja Maijulle kohtaloksi koitui hylkäys.

Suunnistuksen SM-kilpailut jatkuvat syksyllä. Seuraavaksi suunnistajien katseet kääntyvät kuukauden kuluttua juostavaan Lukkari-Jukolaan Mynämäessä. Sitä ennen Kangasalla kilpaillaan pääsarjojen osalta Viestiliigan 3. osakilpailu Hämeen Rastiviesti.

Tulokset

D20-sarjan palkintojen jako. Voittaja Hanne Hilo (Espoon Suunta), toinen Jenny Ojala (Rastikarhut) ja kolmas Fanny Kukonlehto (Kangasala SK)