Nuoret näyttivät mallia ja voittivat FinnSpring-viestissä

25.4.2022

Suunnistuskevään kotimaisista suurtapahtumista FinnSpring-kisat suunnistettiin menneenä viikonloppuna Askolassa. Runsasluminen talvi näkyi vielä paikoin hyvinkin lumisina alueina ja teki etenemisestä välillä normaalia raskaampaa. Onneksi menneellä viikolla lämmin säätila oli sulattanut maastosta reilusti lunta ja suunnistajat pääsivät nauttimaan ennakoitua lumettomammasta maastosta.

Nuorten sarjoissa onnistumisia

Viestikisan nuorimmassa sarjassa päästiin juhlistamaan Kangasala SK:n voittoa. 10–12-vuotiaiden viestisarjassa SK johti viestiä ensimmäisestä vaihdosta maaliin asti. Aloitusosuudelta Eino Liuha saapui vaihtoon selvässä johdossa ja viestiä jatkanut Aino Liuha piti SK:n värit kärjessä seuraavaan vaihtoon ja Antto Backman ankkuroi viestin voittajana maaliin.

14-vuotiaiden viestikisassa SK:n joukkueelta nähtiin positiivisen nousujohteinen kisa ja maaliin saavuttiin 7. sijalla. Harmittavasti ankkuriosuudella puuttui yksi oikea leima ja joukkueen suoritus hylättiin.

Viestiliigakausi jatkui

FinnSpring-viesti oli Viestiliigakauden toinen osakilpailu. Ilmoittautuneita joukkueita naisissa oli 65 ja miehissä 99 joukkuetta. Kangasala SK:n naisten 1. joukkue sijoittui viestissä 10. Joukkueessa juoksivat Outi Hytönen, Maiju Oksanen ja Ulrika Uotila. Kaikkiaan SK:lta oli mukana neljä naisten joukkuetta, joista KSK 2 sijoittui 16., KSK 3 28. ja KSK 4 48. Naisten viestin voiton nappasi Tampereen Pyrintö.

Miesten viestissä Kangasala SK:n 1. joukkue juoksi läpi tasaisesti läpi viestin ja loppusijoitus oli 31. Joukkueessa juoksivat Jere Ahonen, Tuomo Istolahti ja Jaakko Istolahti. Kangasala SK:n 2. joukkue sijoittui viestissä 64. Miesten viestin voitto matkasi MS Parmalle.

Kokonaispisteissä naiset ovat 10. sijalla ja miehet sijalla 37. Seuraava suunnistuksen viestiliigan osakilpailu juostaan Kangasalla toukokuun loppupuolella.

Lauantain henkilökohtainen kisassa oli pitkän matkan vuoro

Lauantaina FinnSpringissä suunnistettiin henkilökohtaiset matkat ja mukana oli runsaasti Kangasala SK:n värejä kisailemassa.

Kuuden parhaan joukkoon Kangasala SK:sta pääsi Topi Hyytiäinen (3. H14), Terhi Rajamäki (3., D60A), Esko Jalanto (2., H60AL), Tuure Kärkelä (6., H13), Eino Liuha (4. H12) ja Aino Liuha (6., D10RR).

Lauantaina henkilökohtaisen kisat tulokset

Sunnuntain viestikisan tulokset

Viestiliigan jälkilähetys (julkaistaan lähipäivinä)

Viestiliigan kotisivut

Voittajien on helppo tuulettaa! 10–12-vuotiaiden viestijoukkue Eino, Aino ja Antto.
Outi Hytönen kertoi aloitusosuuden alkukiihdytyksen menneen hieman ylikovaa hyvän kulun johdosta. Kuva: Marko Kantaneva / SSL
Jälkispekulaatiot on oleellinen osa suunnistusta!