Nuoret suunnistajat vauhdissa Kyötikkälän pimeässä illassa

27.9.2021

Kangasala SK järjesti 21. lasten ja nuorten yösuunnistustapahtuman ‒ Seikkailujen Yön perjantaina Kyötikkälän ympäristössä. Kokeneemmille suunnistajille yösuunnistus on osa harjoittelua, mutta lapsille ja nuorille Seikkailujen Yön kaltaisia tapahtumia on hyvin vähän ja Seikkailujen Yö on monelle syksyn odotettu tapahtuma. Osallistujat ovat suurimmilta osin Pirkanmaan seudulta, mutta tänäkin vuonna monia suunnistajia saapui kisapaikalle useammankin ajotunnin päästä.

Paikalla oli kaikkiaan 230 innokasta suunnistajaa selvittämässä nuoren ratamestari Nuutti Vennelän suunnittelemat suunnistusradat. Radat ja Kyötikkälän polkurikas maasto tarjosivat vauhdikasta menoa, mutta tiukat ylämäet laittoivat suunnistajan hengityksen koville ja tekivät lisähaastetta suunnistukseen. Maalissa kuitenkin nähtiin todella paljon iloisia ja tyytyväisiä ilmeitä onnistuneen yösuunnistuksen jäljiltä.

Vanhimmissa sarjoissa kilpailijat ovat saattaneet kilpailla tapahtuman kaikki ikäsarjat 6-vuotiaista aina 14-vuotiaisiin asti läpi ja ensi vuonna suuntaavat samana viikonloppuna pidettävään Suomenmestaruus yösuunnistuskisoihin. Monella myös suunnistuskilpailut alkavat Seikkailujen yöstä.

2,5-vuotias Kangasala SK:n Alpo Hytönen oli yksi kisailijoista, joka oli ensimmäistä kertaa mukana suunnistuskisoissa. Alpo suunnisti radan äitinsä kanssa saattajasarjassa.

‒ Suunnistus meni tosi hyvin! Metsässä oli tosi paljon suunnistajia. En nähnyt eläimiä metsässä, Alpo kertoi maaliin tultuaan. Haastattelun jälkeen Alpo suuntasi mummun kanssa ostamaan kisamakkaraa.

SIni Vallittu leimaa Linturinteen laidalla.
Alpo Hytönen valmiina ensimmäiseen suunnistuskisaan.

Kilpailun erilaisissa vastuutehtävissä on paljon Kangasala SK:n juniorissuunnistajia, jotka samalla saavat oppia kilpailuiden järjestelytaidoista. Alle 14-vuotiaat Kangasala SK:n suunnistajat ovat kisassa mukana ja sieltä saatiin hienoa menestystä. Sarjavoittoihin ylsivät Tuuli Vallittu (D14), Voitto Backman (H12), Eeva Wirola (D10RR), Sofia Barlyak (D8RR) ja Lotta Takaluoma (D6RRS). Hopeaa saivat Matias Kuikko (H14), Vilma Liuha (D14), Daniel Salja (H12TR), Matias Mäkelä (H9RR), Aukusti Wirola (H8RR) ja Alissa Ahonen (D6RRS). Pronssilla palkittiin Onni Kinnunen (H13), Eino Liuha (H11), Aino Liuha (D8RR), Viljami Liukas (H8RR), Eero Mäkynen (H10RRS) ja Markus Barlyak (H6RRS).

Tulokset