Pysy kartalla -sarjassa mukana SK:n Voitto Backman

24.3.2022

Yle Galaxin Pysy kartalla -sarjassa nähdään Kangasala SK:n Voitto Backman. Sarjassa nuoret suunnistajat juontajien johdolla tutustuttavat katsojat suunnistuksen saloihin!

Pysy kartalla ohjelmassa ei suunnisteta vain metsässä, vaan sarjassa suunnistetaan puistossa, kaupungissa, trampoliiniparkissa ja labyrintissä. Välillä otetaan myös pyörä alle ja menoksi kohti seuraavaa rastia.

Mukana sarjassa on Kangasala SK:n nuori suunnistaja Voitto Backman. 13-vuotias Voitto kertoi tv-sarjan kuvausten jännittäneen alkuun jopa liikaa, mutta alkujännityksen jälkeen kuvaukset sujui koko ajan paremmin.

– Tunnelma oli mukava ja kotoisa. Oli erittäin hauskaa koko ajan. Hauskinta oli sarjaa tehdessä kaverit ja samalla näki mitä kameran takana tapahtuu.

Huhtikuussa alkavaa suunnistuksen kilpailukautta Voitto odottelee jo kovasti ja tulevan kesän tavoitteita kysyttäessä vastaus tulee napakasti.

– Menestyä paremmin kuin viime vuonna! 

Sarjan eräässä jaksossa suunnistetaan Kangasalan Kyötikkälän nopeakulkuisissa harjumaastoissa. Kyötikkälän maastot ovat monelle erittäin tutut, joten Pysy kartalla -sarjaa katsoessa voi bongailla tuttuja rastipisteitä!

Pysy kartalla jaksot katsottavissa Yle Areenasta pe 25.3. klo 10 alkaen ja Yle TV2:lta su 27.3. alkaen joka sunnuntai klo 9.47.

Yle Areena

Voitto kuvassa oikealla vierellään Galaksin juontajat Aaron, Santtu ja Milla. Kuvassa on sarjan suunnistajia Jere Rasti-Nokiasta ja Saara Tampereen Pyrinnöstä. Lisäksi sarjassa suunnistajina mukana on Iida Rasti-Nokiasta ja Taimi Tampereen Pyrinnöstä.