Rastiviikot houkuttelivat kisaamaan Suomussalmelle ja Kuusamoon

20.7.2021

Kainuun rastiviikko ja Fin5 tarjosivat suunnistajille komeita maastoja ja tiukkoja kilpailutilanteita Suomussalmella sekä Kuusamon ja Posion alueella.  Kainuun rastiviikolla oli mukana seitsemän ja Fin5-viikon kilpasarjoissa oli 30 Kangasala SK:n suunnistajaa.

Kainuussa Sirra Toivonen vei voiton 50-vuotiaiden sarjassa. Sirra kiiti voitosta voittoon, sillä hän vei nimiinsä kaikki neljä osakilpailua.

Eveliina Muukkonen voitti Kainuussa D21AL-sarjan ja jatkoi perheensä kanssa heti perään Kuusamoon Fin5-viikolle, missä voitto irtosi D40AL-sarjassa.

Kuusamon komeissa maastoissa kovin SK:lais-suoritus nähtiin naisten eliittisarjassa, kun Ulrika Uotila suunnisti kolmannessa osakilpailussa toiselle sijalle. Osakilpailuvoitto jäi kovatasoisessa sarjassa vain kahden sekunnin päähän.

- Rastit vain tulivat vastaan, Uotila kertoi maalissa ja antoi suorituksesta itselleen arvosanaksi täyden kympin.

Alkuviikko ei sujunut yhtä hyvin, ja Uotila oli yhteistuloksissa eliittisarjassa 11., kannoillaan Maiju Oksanen sijalla 13.

Hanna Sivén voitti naisten A-sarjan lähes kuuden minuutin erolla seuraavaan. Sarjoissaan kolmen parhaan joukkoon viikon yhteisajoissa suunnistivat Jaakko Istolahti (H21A 3.), Jarkko Liuha (H40A 2.), Jaana Pietilä-Annala (D50A 3.) ja Kirsi Kontio (D16A 3.).