Seikkailujen Yö maajoukkuesuunnistaja Elias Kuukan yösuunnistajan polulla

16.9.2021

Tampereen Pyrinnön maajoukkuesuunnistaja Elias Kuukka on ollut tuttu näky juniorivuosinaan Kangasala SK:n järjestämässä Seikkailujen Yössä. Nykyisin Kangasalla asuvalle Eliakselle Kyötikkälän ja Kirkkoharjun maastot ovat erittäin tuttuja päivittäisessä juoksuharjoittelussa. Seikkailujen Yön järjestäjinä halusimme tiedustella Eliakselta hänen muistojaan Seikkailujen Yöstä ja yösuunnistuksen roolista harjoittelussa. Elias antaa myös viime hetken vinkit Seikkailujen Yön suunnistajalle!

Elias matkalla kohti vaihtopuomia Kangasala-Jukolan pitkältä yöltä. Kuva: Antti Harkko

Millaiset muistot sinulla on Seikkailujen Yöstä?

Muistan Seikkailujen Yön junnuvuosilta syksyn viimeisinä kovina kisoina. Meillä oli Hämeen alueella aikanaan kova ikäluokka ja Seikkailujen Yössä oli myös usein tosi kova taso. Musta tuntuu, etten onnistunut voittamaan sitä kertaakaan, vaikka yritys oli kova ja yösuunnistus jo melko tuttua puuhaa. Kyötikkälän maasto teki kerran jos toisenkin tepposet, kun näkyvyys olikin rajatumpaa.

Millaista roolia yösuunnistus näyttelee tällä hetkellä harjoittelussasi?

Tällä hetkellä mun yösuunnistuskausi painottuu vahvasti loppusyksylle ja talvelle. Talven taitoharjoituksissa tulee aseteltua Lumoniten lamppua säännöllisesti päähän, kun luonnonvalo loppuu jo niin aikaisin illalla. Keväällä ja kesällä tulee tehtyä vain muutama yötreeni ennen Tiomilaa ja Jukolaa. Tykkäisin yösuunnistaa enemmän myös kesällä, koska näen sen erittäin hyvänä taitoharjoitteluna, mutta kilpailukaudella on pakko priorisoida yöunet ja mentävä ajallaan nukkumaan.

Tulevat tavoitteet itselläsi lähiaikoina?

Mun suurimmat tavoitteet ovat kansainvälisissä kisoissa sekä suurviesteissä eli Tiomilassa ja Jukolassa. Ensi vuonna päätavoite on Viron EM-kilpailut elokuun alussa.  Tärkeimpänä tavoitteena on kuitenkin nauttia huippu-urheilijan elämästä ja jokaisesta treenistä sekä kisasta.

Terveiset Seikkailujen Yön osallistujille

Toivotan kaikille Seikkailujen Yön osallistujille mukavaa kisaa Kyötikkälän vauhdikkaaseen maastoon. Pieni ekstrajännitys kuuluu yösuunnistukseen, joten sitä ei kannata ihmetellä. Yösuunnistuksessa on hyvä tehdä huolellinen ja varma reitinvalinta jokaiselle rastivälille ja keskittyä eritoten rastinotoissa! Tsemppiä kisaan!

Kiitos Eliakselle haastattelusta ja Seikkailujen Yön järjestäjät toivottavat tsemppiä treeneihin ja kilpailuihin!

21. Seikkailujen yö järjestetään Kyötikkälässä pe 24.9.2021. Ilmoittautuminen kisaan on avoinna ma 20.9. asti. Kisasivut