Seikkailujen Yö ‒ vauhdikasta yösuunnistusta Kyötikkälässä

24.9.2022

Järjestyksessään 22. lasten ja nuorten yösuunnistustapahtuma ‒ Seikkailujen Yö suunnistettiin erinomaisessa syyskelissä perjantai-iltana Kyötikkälän harjumaastossa. Seikkailujen Yö on odotettu tapahtuma, jossa pimeys tuo lisämausteen polkurikkaaseen ja vauhdikkaaseen Kyötikkälän maastoon. Ratamestaritrio Vilma Liuha, Mia Sipilä ja Kirsi Kontio olivat laatineet yösuunnistukseen erinomaisesti sopivat radat, jotka saivat hyvää palautetta kenttähaastatteluissa. Radoilla tarjottiin monipuolisesti fyysisiä ja taidollisia haasteita.

Illan aikana suunnistajia maastossa oli kaikkiaan 240 suunnistajaa. Tämän lisäksi mukana oli iso joukko huoltajia, joten tapahtumapaikalla riitti vilskettä ja mokkapalat maistuivat kisailijoille ansaitusti suorituksen jälkeen.

Palkintojenjako

Aleksi Mäkelä, 8, oli yksi iloisista maaliin saapuneista suunnistajista. Matias osallistui 8-vuotiaiden rastireitillä saattajasarjaan. Mukana matkassa kulki SK:n vauhtikone Voitto Backman. Voitto oli käynyt itse juoksemassa ensin oman kisasuorituksen ja lähti reippaalle loppuverryttelylle Aleksin kanssa.

– Meni oikein hyvin ja ei jännittänyt lähteä metsään. Kaikki mahdolliset oiot tehtiin, joita reitillä tuli eteen, kertasi Aleksi maalissa omaa kisaansa.

Aleksi aikoo vielä kisailla syksyn aikana ja ensi vuoden Seikkailujen yössä hän on ilman muuta jälleen mukana. Illan kilpailussa Aleksi nappasi pronssimitalin. Aleksin saattajana ollut Voitto ei ollut tyytyväinen omaan kisasuoritukseen. Suunnistusradalla sattui kaksi virhettä, kun Voitto sekosi poluissa. Voitto sijoittui 13-vuotiaiden poikien sarjassa lopulta sijalle 6.

Aleksi ja Voitto suorituksen jälkeisessä mediatilaisuudessa.

Seikkailujen Yön tavoitteena on toimia matalan kynnyksen yösuunnistustapahtumana lapsille ja nuorille, mutta samalla tapahtumassa haluamme tarjota erilaisia järjestelyvastuita seuran nuorille suunnistajille.

Alle 14-vuotiaat Kangasala SK:n suunnistajat ovat kisassa mukana suunnistamassa ja kisasta saavutettiin iso määrä mitalisijoituksia. Sarjavoittoihin ylsivät Eino Liuha (H12), Eeva Wirola (D12TR), Viljami Liukas (H9RR), Karri Kontio (H8RR), Ida Ahtola (D8RRS) ja Markus Barlyak (H6RRS). Hopeakorokkeelle nousivat Tuuli Jormanainen (D14), Antto Backman (H10), Tuuli Takaluoma (D9RR), Aino Liuha (D9RR) ja Saimi Liukas (D6RRS).  Pronssisella mitalilla palkittiin Onni Kinnunen (H14), Saini Kuikko (D12), Sofia Barlyak (D9RR), Mikael Aaltonen (H10RRS), Aleksi Mäkelä (H8RRS), Emmi Savela (D8RRS), Saku Tiainen (H6RRS) ja Alissa Ahonen (D6RRS).