Seikkailujen yön juhlavuosi: yösuunnistusta lapsille jo 20. kerran!

10.9.2020

Seikkailujen yö kisataan tänä vuonna jo 20. kerran. Kyötikkälän pimeät polut ja supat kutsuvat lapsia perjantaina 25. syyskuuta.

Seikkailujen yö oli pitkään Suomen ainoa lasten yösuunnistuskilpailu, eikä monia ole nykyäänkään.

Koska kisaa on ehditty järjestää jo 20 vuotta, ovat kokeneimmat konkarit ovat paitsi itse kisanneet lamppu päässä juniorina myös juoksuttaneet omia lapsiaan seikkailemassa. Yksi heistä on SK:n kärkinaisiin kuuluva Laura Ahonen.

‒ Seikkailujen yö oli jännittävä kisa, jota odotettiin innolla. Vaikka maasto oli tuttu, niin pimeällä siitä tuli paljon haastavampi. Kerran muistan lampun sammuneen kesken kisan, Ahonen muistelee. Hänen lapsistaan 6-vuotias Eemil on ehtinyt kilpailla kaksi kertaa ja pikkusisko Alissa kerran.

Seikkailujen yö on ollut tärkeä myös kilpailujärjestelyjen oppimisen kannalta. Seuran nuoria on aina ollut mukana vastuullisissa talkootehtävissä kilpailunjohtajasta ratamestarin hommiin ja kuulutuskoppiin. Ahonen muistaa myös olleensa mukana monenlaisissa tehtävissä:

‒ Talkoissa olen ollut viemässä rasteja ja koejuoksemassa ratoja. Muistaakseni myös lähdössä opastamassa rastireittiläisiä.

Tänä vuonna radat on laatinut nuorten euroopanmestari Fanny Kukonlehto. Juhlavuoden kunniaksi Kyötikkälään odotetaan juhlavaa määrää osallistujia!

Pienimmät osallistujat ovat olleet 1-vuotiaita, jotka ovat kiertäneet saattajasarjassa radan kantorepun kyydissä. Kilpailusarjoja on 14-vuotiaisiin asti. Tarjolla on myös kuntosuunnistus.

Normaalihintainen ilmoittautuminen auki ma 21.9. asti.

Kisasivuille