Seikkailujen yössä mukana 223 seikkailijaa

26.9.2020

Lasten yösuunnistuskilpailiu Seikkailujen yö seikkailtiin perjantaina 25.9. Kyötikkälässä jo 20. kerran.

Mukana oli 223 kilpailijaa. Nuorimpiin heistä kuului 4-vuotias Saku Tiainen, joka kiersi alle 6-vuotiaiden saattajasarjassa radan äitinsä kanssa. Saku oli valmistautunut kilpailuun hyvin: hän testasi lamppua kotona pimeässä makuuhuoneessa ja muistutti päiväkodissa, että hänen on annettava nukkua pitkät päiväunet, koska illalla on yösuunnistuskilpailu.

– Meni tosi hyvin. Parasta oli, että nähtiin lepakoita! Saku kertoi maalissa. Seikkailuun kului aikaa vajaat 23 minuuttia.

Seikkailujen yön kisajärjestelyt sujuivat hyvin. Kyötikkälän maasto on lapsille turvallinen ja helppo alue kokeilla yösuunnistusta. Kisajärjestelyissä on aina vastuurooleissa Kangasala SK:n juniorisuunnistajia, jotka samalla oppivat kilpailun järjestelytaitoja. Radat oli tällä kertaa laatinut 17-vuotias Fanny Kukonlehto.

Kilpailussa oli sarjoja 14-vuotiaisiin asti. Liikkeellä oli varttuneempaakin väkeä, sillä tarjolla oli kaksi eripituista kuntosuunnistusrataa. Kangasala SK:n aikuissuunnistuskoululaiset kävivät myös kokeilemassa taitojaan.

Kangasala SK:n omat juniorit nappasivat monta palkintosijaa, mutta sarjavoitot karkasivat vieraileville kilpailijoille. Sarjoissaan toiseksi sijoittuivat Tami Uusitsalo (H12), Mikael Pajukoski (H12TR), Viljami Liukas (H8RR), Siiri Suuriniemi (D11) ja Saini Kuikko (D10RR). Kolmanneksi suunnistivat Senna Oksanen (D11), Tuuli Jormanainen (D12), Tuuli Vallittu (D13), Antto Backman (H8RR), Eino Liuha (H10) ja Matias Kuikko (H13).

Tulokset

Kuvia SK:n Kuvagalleriassa (kuvat: Seppo Ojanen)

Lisää kuvia (kuvat: Katja Linnainmaa)


Teksti: Outi Hytönen

Kuvat: Seppo Ojanen