Seurakaverikirja: Janne Juntunen tykkää ratamestarihommista

26.4.2020

Kangasala-Jukolan auringonnousun usva on ollut maaginen hetki, sillä sen mainitsee parhaana muistonaan jo toinen seurakaverikirjan vastaaja. Vastausvuoro osui tällä kertaa Janne Juntuselle, joka on tänä keväänä laatinut Taitopankkiin tosi kivan keskimatkan harjoituksen Mustikkavuoren kartalle.

Nimi: Janne Juntunen

Ikä: 40

Historiani Kangasala SK:ssa: Kaikkien kolmen poikani kanssa olen käynyt seuran oravapolkukoulussa 2010-luvun alkupuoliskolta lähtien. Vuonna 2017 olin mukana SM-kisojen talkoissa ja itse liityin seuran jäseneksi talvella 2018, oltuani 10 vuotta poissa suunnistuskisoista. Aloitin heti käymällä taso2-ratamestarikoulutuksen ja pian tämän jälkeen Kari Papinsaari kyselikin minua Jukola IT-tiimiin talkoisiin ja sille tielle lähdettiin.

Kangasala SK:ssa erityisen mukavaa on lasten suunnistustoiminnan järjestäminen ja se kuinka huolellisesti vetäjät valmistautuvat jokaiseen harjoitukseen.

Paras muistoni Kangasala-Jukolasta on, kun tulimme Sami Sivusen kanssa maastosta kohti kisakeskusta ja vitososuuden kärki oli juuri lähtenyt maastoon. Kello oli noin 3‒4 välillä aamuyöstä ja aurinko oli jo nousemassa. Mäen päältä näimme, että kisakeskus oli sankan usvan peitossa. Kaikki näytti niin rauhalliselta ja oman TV-rastitiimin työ oli sujunut erittäin hyvin, niin saattoi vain rauhassa nauttia tilanteesta ja seurata kisan loppuhuipennusta.

Toinen mieleen jäänyt onnistuminen on se, kun minä olin Jukolan TV-rastien tekniikan huoltovastaavana ja olin viikko ennen tapahtumaa juoksemassa viikon pitkää lenkkiä ja lenkkireittini kulki Jukola maaston lävistävän Majaalahdentien kautta. Kesken lenkin tuli viesti puhelimeen puolustusvoimilta, että yhdellä TV-rastilla on puutteita, jotka piti olla edellisenä päivänä hoidettu. Kiersin sitten lenkkireitin tuon rastipisteen kautta ja sain reilun puolen tunnin viiveellä vastattua puolustusvoimille, että asia kunnossa. Lenkistä tuli sitten reilun mittainen, mutta hyvä mieli jäi, kun sai omassa työssä selkeän onnistumisen.

Seuraava suunnistuskerta, jota odotan erityisellä innolla on ihan mikä tahansa kisa, jossa vain numeron saa rintaan. Mutta eiköhän tämä korona lopulta voiteta ja ensi vuonna Rovaniemen Jukola on isoilla kirjaimilla merkattu kalenteriin.

Mieluisin talkoohomma: ratojen suunnittelu

Herkullisin kisaeväs: kahvi ja pulla tunti ennen starttia.

Tänä keväänä olen arkisin klo 13 ollut yleensä töissä, tai siis etätöissä, siis kotona.

Suunnistuksen lisäksi harrastan maastopyöräilyä.

Terveiseni seurakavereille: Tsemppiä kaikille korona taisteluun ja pysykää fyysisesti etäällä, mutta henkisesti lähellä.

Kuvat: Antti Harkko