Seurasiirrot: SK:n naisten joukkue vahvistuu ja vauhdittuu!

4.11.2020

Kangasala SK:n naisten joukkueet rynnivät ensi kaudella entistä lähemmäs viestien kärkisijoja. Kaudella 2021 Kangasalan väreissä viilettävät kovakulkuiset naiset Maiju Oksanen ja Satu Rautiainen. 

Maiju Oksanen teki tänä vuonna ison kehitysharppauksen. Hän oli loppurankilla 28. SM-kisoista Oksasen parhaat sijoitukset olivat yön 13. ja erikoispitkän 15. sija. Sprintissä hän oli 22. Kauden päätöskisassa Jämin suunnistusmaratonilla Oksanen voitti. Taakse jäivät muun muassa Venla Harju ja Karoliina Ukskoski.

23-vuotias Oksanen opiskeli kolme vuotta Oulussa, mutta vaihtoi nyt musiikinopettajaopinnot matematiikkaan ja muutti kesällä Tampereelle. Hänellä oli heti mielessä, että olisi kiva vaihtaa paikalliseen seuraan.

– Seuralta odotan laadukkaita yhteistreenejä ja hyvää yhteishenkeä treeneissä ja kisoissa, etenkin viesteissä. Tähän liittyen odotan myös innolla uusiin seurakavereihin tutustumista, Oksanen sanoo.

Ensi kaudella hän haluaa vakiinnuttaa suoritustasonsa SM-kisojen A-finaalitasolle ja onnistua viesteissä. Oksanen on SK:n porukkaan kova viestivahvistus.

Maiju Oksanen viidellä sanalla: suunnistaja, yliopisto-opiskelija, musiikin suurkuluttaja ja kahviaddikti

Vauhdikkaille putkiosuuksille SK:lla on nyt laittaa maajoukkuesuunnistajien vauhtia maastossa etenevä Satu Rautiainen. Hän ei tällä kaudella kilpaillut suunnistuksessa kuin kerran, sillä hyvän harjoitusjakson myötä noussut vauhti houkutti osallistumaan juoksukisoihin. 32-vuotias Rautiainen kilpaili Kalevan kisoissa 1500 metrillä ja oli SM-maastoissa yhdeksäs.

Rautiaisella on kova ja monipuolinen kestävyystausta: hän on juniorina edustanut hiihdossa Suomea ja saavuttanut aikuisten sarjassa SM-mitalin ampumahiihdossa. Suunnistuksesta hän innostui muutama vuosi sitten.

– Toivon, että SK:ssa pääsen mukaan kivoihin yhteisharjoituksiin ja saan tukea taitoharjoitteluun. Ja pääsen mukaan kivaan porukkaan! Rautiainen sanoo. Hän on kotoisin Kangasalta, mutta asuu Äänekoskella, joten hän pääsee mukaan leireille ja viikonloppuharjoituksiin.

Satu Rautiainen viidellä sanalla: Kangasalta kotoisin oleva keskisuomalaistunut elämäntapaurheilija

SK:n riveihin liittyvät mukaan myös seuran oma kasvatti Maija Ojanen, joka edusti viime vuodet kotipaikkansa seuraa Kuopion Suunnistajia, sekä hänen miehensä Ara Sohlman, kestävyysurheilun moniottelija, jonka paras suunnistussaavutus on Joensuu-Jukolassa onnistuminen SK:n toiseksi parhaan tuloksen tehneessä joukkueessa.

Tervetuloa!


Teksti: Outi Hytönen

Maiju Oksasen kuva: Anu Uhotoinen