SM-keskimatka: Anna Kotkajuuri sai vihdoin itsestä irti

31.8.2020

Suunnistuksen vuoden ensimmäinen SM-kilpailu käytiin Suunta-Jyväskylän järjestämänä ja lajina keskimatka.

Anna Kotkajuuri pääsi ensimmäistä kertaa naisten sarjassa A-finaaliin ja sijoittui finaalissa 16:nneksi. Aiemmin hän on ollut SM-yössä kymmenes, mutta keskimatka on aina huomattavasti kovatasoisempi kilpailu, joten suoritus on Kotkajuuren uran paras SM-tasolla. Vaikeiden vuosien jälkeen, muun muassa ylirasituksen kanssa kamppailtuaan, Kotkajuuri sai vihdoin ulosmitattua, mihin hyvä suoritus ja nykyinen kunto riittävät.

‒ Finaali meni hyvin! Päätavoitteeni oli päästä A-finaaliin, ja karsinnassa meninkin vähän ylikovaa ja tuli virheitä. Tänään maltoin suunnistaa huolellisesti, ja rytmittää menoa vaikeita rasteja lähestyessä. Vaikka välillä hidastelin, vältyin isoilta pummeilta. Sain myös yllättävän hyvin irti itsestäni molempina päivinä, eli ihan kaikki oli kyllä pelissä, Kotkajuuri kertoi.

Kotkajuuri asuu Jyväskylässä, joten keskisuomalaiset mäkimaastot ovat tulleet tutuiksi.

‒ Radat oli hyvät ja haastavat. Maasto oli parasta keskisuomalaista isoine mäkineen, avokallioineen ja toisaalta myös kivikkoineen. Sellainen sopii minulle.

Laura Ahonen säesti finaalissa hienosti 21. sijallaan. Naisten sarjan mitalit veivät Venla Harju, Marika Teini ja Merja Rantanen.

Jaana Pietilä-Annala kartutti mittavaa mitalikasaansa kultaisella metallilla D50-sarjassa. Tiina Äijälä nappasi hopeaa D55-sarjassa. Junioreissa Kukonlehdon siskokset tekivät tasaista työtä, kun Hilda li seitsemäs D20-sarjassa ja Fanny D18-sarjassa.

Teksti: Outi Hytönen

Kuvat: Annan kuva Touho Häkkinen, Jaanan kuva Jenni Joensuu-Partanen