Suunnistuksen aluemestaruuksista kisattiin Kuohenmaalla

24.8.2020

Valkeakosken Haka järjesti suunnistuksen pitkän matkan ja viestien aluemestaruuskilpailut Kuohenmaalla Nälkäkallion maastossa.

Alle 20-vuotiaille kisojen oli tarkoitus olla näyttökilpailut nuorten MM- ja EM-kilpailuihin, mutta jo kerran lokakuulle siirrettyjen arvokisojen ajankohdasta ei ole tietoa. Nuorilla nähtiin silti tasokkaat näyttökilpailut, joissa oli paikalla suunnistajia ympäri Suomea. Lauantaina suunnistettiin pitkä matka ja sunnuntaina keskimatka. Hiihdossa ja ampumahiihdossa talvet kilpaileva Hilda Kukonlehto onnistui mukavasti molempina päivinä ja nappasi D20-sarjassa sijat 8. ja 10. Katri Kontio oli D18-sarjassa sunnuntain kisassa 13.

Aluemestaruussarjoissa SK:n junioreista parhaiten onnistui Tami Uusitalo, joka voitti 12-vuotiaiden poikien sarjan.

‒ Kisa meni hyvin. Rata oli hankala, mutta virheitä ei tullut, kun jaksoi lukea karttaa. Maasto oli muuten hyväkulkuista, mutta kalliot olivat liukkaita, Tami kertoi.

Veteraaneissa sarjansa voittivat Jarkko Liuha (H40), Mari Schutskoff (D35) ja Eveliina Muukkonen (D40). Jaana Pietilä-Annala nappasi hopeaa (D50) ja Saija Laurila (D60) sekä Pirjo Lavikainen pronssia (D65) omissa sarjoissaan.

Viestissä suunnistettiin jokaisessa sarjassa kolme osuutta. Kangasala SK:n naiset puolustivat onnistuneesti viimevuotista mestaruutta kokoonpanolla Laura Ahonen, Miina Kanko ja Natalia Kanko. Kakkosjoukkue sijoittui kolmanneksi. Miesten sarjassa Mikko Hölli, Jiri-Pekka Rissanen ja Santeri Sainio suunnistivat pronssille.

Junioripuolella SK:n mitalitilille kertyi kaksi hopeaa. Tuuli Jormanainen piti H12TR-sarjassa poikien vauhtia, Onni Kinnunen ja Tami Uusitalo hoitelivat aloituksen ja ankkuriosuuden. D16‒18-sarjan osanotto typistyi näyttökilpailun vuoksi, joten viivalla olikin vain kaksi joukkuetta.

SK:n veteraanit eli yli 35-vuotiaat mastersit panostivat viestijoukkueiden kokoamiseen ja saivatkin mukaan kuusi aikuisten sarjojen joukkuetta. Naiset toivat kultaa D50- ja D55-sarjoista sekä hopeaa D35-sarjasta.