Suunnistuksen Viestiliigan osakilpailu suunnistetaan Kangasalla

23.5.2022

Kuva: Marko Kantaneva

Suunnistuksen Viestiliiga on viimeisten neljän vuoden aikana vakiinnuttanut paikkansa suomalaisen suunnistuksen ohjelmistossa, keräten lähestulkoon joka kisaan mukaan Suomen parhaimmat suunnistajat niin miesten kuin naisten pääsarjassa.

Kauden 2022 Viestiliigan kolmas osakilpailu kilpaillaan Kangasalla 28. toukokuuta ja mukana on jälleen monia kovatasoisia joukkueita kilvoittelemassa Hämeen Rastiviestin voitosta. Alkukauden viestit on käyty myöhäisen kevään johdosta osittain lumisissa maastoissa, mutta nyt Kangasalla on luvassa täysin lumeton maasto, ja puihinkin on alkanut tulemaan hieman vehreyttä.

Naisten viestiliigaa johtaa kahden osakilpailun jälkeen Rastikarhut ja Tampereen Pyrintö tasapistein. Miesten viestiliigan johdossa on Tampereen Koovee.

Rastikarhut nöyrin mielin matkaan

Kauden avausviestissä kaksoisvoiton ottanut Rastikarhut suuntaa Kangasalle neljän joukkueen voimin. Rastikarhujen manageri Manne Willman lähtee nöyrin ajatuksin Hämeen Rastiviestiin.

– FinnSpringin aikoihin alkanut flunssa-aalto ja nyt myös allergiakausi on kiusannut urheilijoitamme laajasti. Tiomilassa useampia urheilijoita oli kokonaan sivussa tai juoksi selvästi puolikuntoisena. Toivotaan, että sairastelut olisivat nyt ohi ja perusharjoittelun kautta kaikki ehtivät toipua alkukevään kuntotasolle jo Hämeen Rastiviestiin.

Rastikarhut juhli Viestiliigan avauksessa kaksoisvoittoa. Kuva: Marko Kantaneva

Kauden avausviesteissä takuuvarmasti aloitusosuuksia juossut Rastikarhujen Suvi Heittola kertoo alkukauden onnistumisten tuovan lisämotivaatiota tekemiseen. 

– On ollut kiva nähdä, että se hyvä perustekeminen usein riittää eikä tarvitse lähteä riskillä yliyrittämään. Se vie turhia paineita pois.

Rastikarhut ovat kunnostautuneet sosiaalisen median puolella upeilla joukkueen esittelyvideoilla.

– Sanoisin, että näistä molemmista saa isoa lisäbuustia! Joukkue-esittelyjen tekeminen lisää kivasti meidän jo ennestään hyvää ryhmähenkeä ja tsemppaa ennen tärkeitä kisoja. Mutta toki loppupeleissä hyvät viestisuoritukset ovat se pääjuttu, vastaa Heittola kysymykseen tuoko viestikisan voitto vai erittäin onnistunut ja tykätty joukkueen esittelyvideo paremman fiiliksen.

Kangasalla on järjestetty vuosittain erilaisia suunnistustapahtumia ja Heittolallakin on erilaisia muistoja Kangasalta.

– Päällimmäisenä mieleen tulee Kangasala-Jukola, jossa olin ensimmäisen kerran juoksemassa myös miesten viestissä aamuhämärässä – se oli aika siistiä! Myös kummitytön kanssa viime syksynä yhdessä suunnistettu Seikkailujen Yö kuuluu ehdottomasti parhaimmistoon!

Hämeen Rastiviesti televisioidaan V Sport + Suomi sekä Viaplay- kanavalla lauantaina 28.5. klo 9.50 alkaen. Miesten viesti alkaa klo 10 ja naisten viesti 11.15. Viestiliigan kilpailut tulevat Suomen Suunnistusliiton Youtube -kanavalle jälkilähetyksenä avoimesti katsottavaksi noin 2–4 päivää kilpailujen jälkeen.

Kisasivut