Suunnistuskausi täydessä vauhdissa

23.4.2023

Suunnistuksen kilpailukausi pääsi täyteen vauhtiin, kun kevään ensimmäisten kansallisten kilpailujen lisäksi myös Viestiliiga käynnistyi sunnuntaina Sauvossa. Avauskilpailussa FinnSpringissä oli mukana ennätysmäärä joukkueita: naisten sarjaan oli ilmoittautunut 76 ja miehiin 105 kolmihenkistä joukkuetta. Kangasala SK:llakin oli mukana peräti viisi naisten ja kaksi miesten joukkuetta.

Kangasala SK:n naiset avasivat kauden kymmenennellä sijalla kokoonpanolla Ulrika Uotila. Laura Ahonen ja Maiju Oksanen.

Uotilasta aloitusosuuden alkui tuntui melkein ylivauhtiselta, mutta matkan myötä letkat harvenivat ja vauhti tasoittui. Hän selvisi avauksesta lähes virheittä ja vaihtoi yhdeksäntenä. Myös Ahosen suunnistus sujui, vaikka maastossa juokseminen tuntui vielä oudokseltaan raskaalta – eihän Kangasalla ole päässyt vielä montaakaan päivää juoksemaan lumettomassa metsässä.

Myös ankkuri Oksanen oli tyytyväinen suoritukseensa, joten kausi alkoi koko joukkueen osalta onnistuneesti.

– Alussa sain mukavasti vauhtiapua letkalta, ja oma suunnistuskin pysyi hyvin kasassa. Puolivälissä letka hajosi ja suunnistin pitkään yksin, mutta lopusta tuli taas totinen taistelu nainen naista vastaan, Oksanen kertaili ankkuriosuuden vaiheita.

Voiton vei edellisen viikon Porvoossa Venlojen viestiä varten leireillyt liettualaisseura IGTISA. Viesti oli varsin kovatasoinen, sillä seuraaville sijoille suunnistaneet MS Parma, Kalevan Rasti ja Tampereen Pyrintö olivat saaneet mukaan maajoukkuesuunnistajiaan.

Miesten viestin voiton vei Tampereen Pyrintö. Kangasala SK:n ykkösjoukkue oli 50.

Viestiliiga jatkuu 5.5. Kevätyön viestillä. Kilpailulähetykset näytetään tänä vuonna IS TV:ssä, joka löytyy Ilta-Sanomien verkkosivustolta. Viestiliigassa käydään kauden aikana seitsemän osakilpailua.

Ennen Viestiliiga suuri osa kilpasuunnistajista avasi kautensa edellisen päivän pitkän matkan kilpailussa tai edellisenä viikonloppuna Sauvossa ja Salossa järjestetyillä VikingLine- ja Ankkurirasteilla.

Myös iltarastikausi on käynnistynyt Tampereen seudulla. 17.4. Kyötikkälässä etsi rasteja noin 200 suunnistajaa. Seuraavat iltarastit Kangasalla ovat 8.5. Lentolassa.