Syksyn SM-kisat käynnistyivät pitkillä matkoilla

5.9.2022

Suunnistuksen SM-pitkä kisailtiin Lappeenrannan Ylämaalla. Pitkät matkat starttasivat syksyn kiivaan SM-kisaputken. Kangasala SK:sta mukana oli 33 suunnistajaa tavoittelemassa SM-mitaleita. Kilpailu käytiin upeassa ja vauhdikkaassa maastossa. Tällä kertaa SK:lle ei ollut kotiin tuomisina SM-mitaleita, mutta palkintojenjaossa päästiin muutama plaketti pokkaamaan.

D50-sarjassa Jaana Pietilä-Annala sijoittui neljännelle sijalle ja heti perään viidennelle sijalle Sirra Toivonen. H35-sarjassa kiinnityksen plakettisijoitukseen otti Jaakko Istolahti sijoittuen 6. sijalle.

Naisten pääsarjassa A-finaalissa suunnistivat Ulrika Uotila ja Maiju Oksanen. Ulrika sijoittui 11,5 kilometrin radalla 19. sijalle ja Maiju 23.

Uotila oli kokonaissuoritukseen tyytyväinen.

-Meni hyvin, maasto oli vauhdikasta ja jaksoin pitää hyvää vauhtia. Suunnistus oli sujuvaa, ainoastaan muutamassa kohdassa ajauduin vähän sivuun, mutta sain nopeasti kiinni.

Miesten pääsarjassa lauantain karsinnassa A-finaalipaikan arvoisesti suunnistus Eevert Toivonen, joka suunnisti sunnuntain finaalissa sijalle 36.

SM-kisat jatkuvat ensi viikonloppuna SM-keskimatkan osakilpailulla Hyvinkään Usmissa ja sunnuntaina mitellään viestin Suomen Mestaruuksista Hämeenlinnassa. Viikonlopun molemmat kilpailut näkyvät kotikatsomoihin Viaplay-palvelun kautta. SM-keskimatkalla mukana on 47 SK:n suunnistajaa ja SM-viestissä 18 joukkuetta.

SM-Pitkä tulokset

D50-sarjan palkintojen jako. Jaana 4. ja Sirra 5. Kuva: SM-pitkä 2022
Jaakko H35-sarjan 6. Kuva: SM-pitkä 2022
Ulrika sijoittui naisten pääsarjassa parhaana SK:n suunnistajana sijalle 19. Kuva: SM-pitkä 2022