Tähtiseura-status vahvistettu

30.9.2020

Kangasala SK ansaitsee edelleen toiminnallaan lasten ja nuorten Tähtiseura-tunnuksen.

Tähtiseuran status tarkoittaa, että toiminta täyttää Olympiakomitean ja lajiliiton yhteisen laatuohjelman kriteerit.

Suomen Suunnistusliiton nuorisopäällikkö Timo Saarinen ja HLU:n seurakehittäjä Tommi Lindroos vierailivat maanantaina Kangasalla pitämässä auditointitilaisuuden. SK:n lasten ja nuorten toiminnan aktiivit olivat etukäteen yhdessä täyttäneet itsearvioinnin Tähtiseura-sivulla, ja sitä käytiin yhdessä läpi. Tarkoitus oli tarkistaa, miten Tähtiseura-kriteerit toteutuvat seuran toiminnassa.

Saarinen kiitteli, että illassa saatiin keskittyä lähinnä ideointiin, sillä useimmat kohdat ovat erinomaisessa kunnossa. Hän haastoi iltaan osallistuneita ohjaajia pohtimaan muun muassa keinoja siihen, miten suunnistuksen aloittaneet saadaan pysymään lajin parissa ja seurassa. Myös seuraavien vuosien kehityssuunnitelmia käytiin läpi.

Lopuksi Saarinen ja Lindroos ojensivat SK:lle Tähtiseura-tunnuksen diplomin.

Paikalla olivat nuorisovastaava Sari Kontio, aktiiviohjaajat Riina Liuha, Jarkko Liuha, Jenni Joensuu-Partanen, Jatta Haapamäki, Marja Molin ja Outi Hytönen, IT-asioissa seuraa harppauksella eteenpäin vienyt Teemu Hämäläinen sekä seuran puheenjohtaja Jarmo Joutsensaari.

– Auditointi osoitti, että olemme onnistuneesti vaalineet ja kehittäneet laadukasta nuorisotoimintaa. Yhteisöllisyys on ollut aina vahvaa, ja Jukola-projektin myötä se on noussut erinomaiselle tasolle. Toki kehittämiskohteitakin tunnistettiin: tulemme parantamaan lasten ja nuorten vaikuttamismahdollisuuksia, lisäämään seuran vetovoimaa mm. valmennusta kehittämällä ja jäntevöitämme johtamista muun muassa toimintakäsikirjan avulla, sanoi seuran puheenjohtaja Joutsensaari illan päätteeksi.

– Nuorisopuolen laatuohjelma nivoutuu erittäin hyvin käynnissä olevaan seuran strategiatyöhön. Ja tulevaisuudessa olisi hienoa, jos seurallamme olisi Tähtimerkki myös aikuispuolella, kaavaili nuorisovastaava Kontio.


Teksti: Outi Hytönen