Tiomila 2022 kisailtu Örebrossa – naiset 38. ja miehet 80. Lue suunnistajien kommentit osuus osuudelta!

10.5.2022

Kolmen vuoden tauon jälkeen päästiin jälleen suunnistamaan ruotsalainen kevätklassikko Tiomila-viesti. Viesti suunnistettiin Örebrossa, jossa maasto tarjosi suhteellisen runsaasti korkeuseroja ja sekä paikoin pitkä varvikko teki etenemisestä työlästä. Maasto tarjosi monilla osuuksilla mahdollisuuden tie- ja polkureitinvalinnoille.

Naisten viestissä suunnistettiin nousujohteinen viesti kohti loppua.

Miesten viestissä kärsittiin viime hetkille asti erinäisistä poisjäänneistä. Onneksi Maiju tarttui rohkeasti haasteeseen suunnistaen kovan naisten ankkuriosuuden jälkeen 12 tunnin palautumisella miesten viestissä.

Näistä lähtökohdista viestikevät suuntaa kohti Lukkari-Jukolaa, jossa lähdetään parantamaan naisten kuin miesten osalta viime vuoden 27. sijaa.

Naisten joukkue juoksujärjestyksessä Outi Hytönen, Hanna Sivén, Ulrika Uotila, Miina Kanko ja Maiju Oksanen

Naisten viesti, sijoitus 38.

1.      osuus Outi Hytönen, vaihtosija 107., ero kärkeen +7.53

Suoritus oli tosi hyvin hallinnassa ja tuntui kaikin puolin hyvältä, ehkä liiankin, kun lopussa herpaantui keskittyminen ja tuli 3 min virhe, mikä harmillisesti pudotti sijoja ja vauhdikkaista letkoista seuraavaa osuutta ajatellen.

2.      Hanna Sivén, vaihtosija 48., ero kärkeen +10.07

Meni hyvin.  Rohkenin tehdä pari itsenäistä reitinvalintaa omalle rastille ja muuten sai kelata selkiä kiinni minkä jaloista pääsi.

3.      Ulrika Uotila, vaihtosija 40., ero kärkeen +18.16

Oli hyvä suoritus, ainoastaan ekalla välillä tuli pieni sivuun ajautuminen. Alkumatkan menin yksin, puolessa välissä sain seuraa, mutta vasta maalisuoralla heistä oli vauhdinpitäjiksi. Hieno rata oli.

4.      Miina Kanko, vaihtosija 49., ero kärkeen +26.57

Suoritus oli vähän tahmea, tuntui epävarmalta koko ajan. Mutta paria pienempää virhettä lukuun ottamatta sain pidettyä homman kasassa.

5.      Maiju Oksanen, sija maalissa 38., ero kärkeen +34.08

Naisten ankkuriosuudella oli harmillisen vähän hajontaa ja pitkiä juoksupätkiä teillä ja poluilla, mikä kasasi porukkaa. Lopun helpolla osuudella otatettiin nainen naista vastaan loppusijoituksista, ja onneksi itsellä oli kohtuullinen kulkupäivä, joten suurin osa letkasta jäi taakse.

Miesten viestin joukkue juoksujärjestyksessä Kristo Heinmann, Jiri-Pekka Rissanen, Jaakko Istolahti, Jarkko Liuha, Eevert Toivonen, Petri Ikävalko, Mikko Hölli, Maiju Oksanen, Antti Rantala ja Santeri Sainio

Miesten viesti, sijoitus 80.

1.      Kristo Heinmann, vaihtosija 63., ero kärkeen +4.29

Sain fyysisestä kunnostani kaiken irti.  Hajontarastit menivät hyvin, joten en tehnyt merkittäviä virheitä.

2.      Jiri-Pekka Rissanen, vaihtosija 83., ero kärkeen +13.49

Kokonaisuutena ihan hallittu perussuoritus, vaikka kahdelle omalle hajontarastille meno oli turhankin varovaista. Fyysinen vire ei ollut paras mahdollinen, mikä johtui osittain vatsaongelmista. Muutama hyvävauhtinen letka pääsi karkuun.

3.      Jaakko Istolahti, vaihtosija 79., ero kärkeen +27.26

Suunnistus oli ihan sujuvaa, muutama pieni virhe tuli matkalle. Fyysisesti alku oli ihan hyvää, mutta en jaksanut ihan loppuun asti. Aika kova kilpailu itselle, tässä vaiheessa kevättä. Mutta jäi ihan positiivinen mieli kisasta, kovat kisat kasvattaa.

4.      Jarkko Liuha, vaihtosija 89., ero kärkeen +40.18

Tein lähes heti alkuun 5min virheen kakkoselle. Tulin epävarmasti rastiympyrään, ja kun rasti ei heti ilmoittautunut, kartoitin lähistön uudelleen. Itseluottamus jäi kakkoselle ja loppumatkan vaikeissa paikoissa pelkäsin eksyväni uudelleen. Huono suoritus.

5.      Eevert Toivonen, vaihtosija 77., ero kärkeen +63.53

Alku tahmea mutta loppua kohti parani. Suorituksessa näkyi vähäinen suunnistusrutiini lumisen kevään jälkeen. Mukava oli olla joukkueen kanssa taas 10milassa kolmen vuoden jälkeen.

6.      Petri Ikävalko, vaihtosija 81., ero kärkeen +77.09

Huonon kunnon ja parin virheen myötä en pystynyt auttamaan joukkuetta.

7.      Mikko Hölli, vaihtosija 81., ero kärkeen +80.42

Mulla meni odotuksiin ja lähtökohtiin nähden hyvin, kun perjantaina olin ekaa kertaa mettässä juoksemassa tänä vuonna eikä viimeseen 2kk ole tullut juuri ulkoiltua ylipäätään polven takia. Alun nopeella alueella vauhti oli ok. Kun siirryttiin möykkysemmälle alueelle kisakeskuksen itäpuolelle lihaksisto meni jumiin ja olin aika vastaantulija. Virhettä tein 30-45sek. Polvi ei pahemmaksi tullut kisasta, että ehkä sekin siitä alkaa kuntoutumaan.

8.      Maiju Oksanen, vaihtosija 82., ero kärkeen +95.38

Sain juosta putkiosuudesta huolimatta aika lailla yksin. Loppumatkalle sattui yksi isompi virhe rastinotossa, mutta muuten kohtuullisen hyvä suoritus ja juoksussa yllättävänkin hyvä kulku.

9.      Antti Rantala, vaihtosija 79., ero kärkeen +125.35

Alku neljännes meni hyvin. Toisella neljänneksellä kaksi isoa virhettä. Kolmas neljännes oli aika uuvuttavaa, kun tuntui päivän suorituksesta tulevan aika pitkä. Viimeiselle neljännekselle sain aggressiivisuutta lisää menoon, kun tiesi maalin lähestyvän.

10.   Santeri Sainio, sijoitus maalissa 80., ero kärkeen +154.16

Suoritus oli ok. Alussa tuli virhe ja siinä menetin mahdollisen selän. Maasto oli hieno, matka oli pitkä.


Tulokset 

Tiomila jälkilähetys 

Kartat ja radat