Ulrika Uotila ja Petra Huttunen SK:n väreihin!

10.1.2021

Kangasala SK:n naisten joukkue vahvistuu entisestään. Kooveeta edustaneet Ulrika Uotila ja Petra Huttunen edustavat ensi vuonna SK:ta.

34-vuotias Ulrika Uotila on saavuttanut urallaan muun muassa nuorten MM-hopeaa keskimatkalla sekä sprintin suomenmestaruuden naisten sarjassa. Nykyään Tampereella ja Jyväskylässä asusteleva Uotila urheilee edelleen tavoitteellisesti korjausrakentamiseen liittyvän väitöskirjan tekemisen ja opetustehtävien ohella.

– Pidän kilpailemisesta ja hyvässä kunnossa se on palkitsevampaa. Tavoitteena on tehdä tärkeimmissä kisoissa taidollisesti hyviä suorituksia oman fyysisen suorituskyvyn rajoissa. Lisäksi toivon, että voisin kamppailla korkeista sijoituksista SK:n joukkueissa viesteissä, hän sanoo.

Uotila on kotoisin Vammalasta ja aloitti suunnistuksen Suunta-Sepoissa, mutta ehti edustaa Kooveeta 14 vuotta.

– Kangasala SK on tunnettu paitsi laadukkaasta toiminnastaan myös hyvästä yhteishengestä. Odotan tasokkaita harjoituksia sekä hyvää seuraa harjoituksiin, leireille ja kisoihin.

Kooveen kasvatti Petra Huttusen kilpailuinto hiipui, kun hän aloitti opiskelut Aalto-yliopistossa viisi vuotta sitten, mutta nyt hän on kovalla innolla palaamassa lajin pariin. 

– On vaan niin hauskaa olla urheilija ja nähdä sitä omaa kehitystä. Suunnistuksen lisäksi tykkään etenkin hiihtää, boulderoida, nauraa ja viettää iltaa ystävien kanssa. Lähden tulevaan kauteen rennolla fiiliksellä, tavoitteena kehittää omaa juoksukuntoa ja iloita pienistäkin onnistumisista. Tähtäimessä mulla on etenkin viesteihin osallistuminen, Huttunen sanoo. Hän asuu edelleen Helsingissä, mutta toivoo SK:n vahvan naisten joukkueen tuovan sopivaa motivaatiota suunnistusharrastukseen.

Tervetuloa seuraan!