Venla Harju ja Severi Kymäläinen keskimatkan aluemestareiksi Haralanharjulla

23.5.2021

Kangasala SK järjesti sunnuntaina 23.5. suunnistuksen keskimatkan Hämeen alueen mestaruuskilpailun Haralanharjun maastossa. Jukola-kartankin piirtänyt Janne Weckman kartoitti keväällä alueen uudestaan nykypäivän karttastandardeja vastaavaksi, joten kilpailijat pääsivät suunnistamaan tuliterällä kartalla. Ratamestari Jarmo Joutsensaari oli laatinut vaativat keskimatkan radat.

Kilpailussa oli sarjoja 16-vuotiaista aina 85-vuotiaisiin asti. Lasten aluemestaruudet ja Hämeen Kompassi-cupin kilpailu käydään 26.5. iltakisana Kyötikkälässä. Tämä oli samalla osa koronaturvallisia järjestelyjä. Muutenkin kisapaikalla oli tavallista väljempi tunnelma, sillä maali, lähdöt ja parkkipaikka sijaitsivat etäällä toisistaan, ja kilpailijat oli ohjeistettu siirtymään suorituksensa jälkeen suoraan parkkipaikalle. Lähtöajat sai poikkeuksellisesti valita itse, mikä toi lähtöpaikalle tilaa. Yhteensä kilpailussa oli mukana 320 osallistujaa.

Miesten pääsarjassa Tampereen Pyrinnön Severi Kymäläinen panosti talvella erityisesti sprinttisuunnistuksen ja edusti Suomea Sveitsissä toukokuussa käydyissä euroopanmestaruuskilpailuissa. Kymäläisen suunnistus sujui erinomaisesti myös maaston puolella, ja hän suunnisti Haralanharjulla ylivoimaiseen voittoon. Aaro Aho (Valkeakosken Haka) ja Jussi Suna (Turun Metsänkävijät) taipuivat yli kahdella minuutilla. Aluemestaruuspronssia nappasi neljänneksi nopeimman ajan kellottanut Mikko Knuuttila (Ikaalisten Nouseva-Voima).

Naisten sarjassa Tampereen Pyrintö vei kaikki mitalit, kun Venla Harju oli nopein, Saila Kinni toinen ja Anni Haanpää sai pronssia. Kolmanneksi nopeimman ajan suunnisti Alatornion Pirkkoja edustava Venla Taulavuori. Kovassa kevätkunnossa ollut Harju panostaa heinäkuun MM-kilpailuihin, ja sama tavoite on myös Kinnillä, joka on tehnyt vahvan paluun toisen lapsen syntymän jälkeen.

Hämeen aluemestarit keskimatka 2021


H21 Severi Kymäläinen, Tampereen Pyrintö

D21 Venla Harju, Tampereen Pyrintö


Nuoret

H20 Eemil Koskinen

H18 Valtteri Rantala

H16 Eevert Kenttämies

D20 Anni Laine, Tampereen Pyrintö

D18 Emilia Schmidt, Tampereen Pyrintö

D16 Isabella Lillqvist, Tampereen Pyrintö


Veteraanit

D40 Sara Löyttyjärvi, Hauhon Sisu

D45 Heli Ketola, Koovee

D50 Anniina Paronen, Hämeenlinnan Suunnistajat

D55 Annika Viilo, Tampereen Pyrintö

D60 Kirsi Laasonen, Tampereen Pyrintö

D65 Aulikki Korpio, Valkeakosken Haka

D70 Marja-Liisa Salonen, Hauhon Sisu

D75 Ulla Ahonen, Hämeenlinnan Suunnistajat

D80 Marja-Liisa Ruusunen, Epilän Esa

H35 Petteri Vigren, Rasti-Nokia

H40 Jari Niemenmaa, Ikaalisten Nouseva-Voima

H45 Jarno Riikonen, Tampereen Pyrintö

H50 Vesa Hakkarainen, Ikaalisten Nouseva-Voima

H55 Jussi Korhonen, Hämeenlinnan Suunnistajat

H60 Mikko Heinämäki, Tampereen Pyrintö

H65 Esa Toivonen, Tarpian Suunta

H70 Pekka Kerkola, Hämeenlinnan Tarmo

H75 Reino Ansamaa, Rasti-Nokia

H80 Aarno Hovikorpi, Hämeenlinnan Tarmo

H85 Alpo Nisula, Mäntän Seudun Eräpirkat


Kisasivut