Verikiven Virsta keräsi kevään aikana noin 600 suunnistussuoritusta

8.7.2021

Kangasala SK järjesti kevään aikana neliosaisen Verikiven Virsta omatoimikilpailusarjan. Ajatuksena oli tarjota vanhan pikamatkan pituisia ratoja, jotka ovat kuitenkin vaativia, mutta sopivat pituuden puolesta niin huipuille kuin kuntoilijoille. Vaativan radan lisäksi tarjolla oli ensisijaisesti alle 15-vuotiaille ja aloittelijoille tarkoitettu helpohko rata. Kaikkiaan kevään aikana Verikiven Virstaan ratoja kierrettiin kaikkiaan noin 600 suunnistussuoritusta, kun huomioidaan etappien käyttö seuramme omissa harjoituksissa ja aikuisten suunnistuskursseilla.

Verikiven Virstan vaativan radan kokonaiskisan voitti Valkeakosken Hakan Aaro Aho. Aaro on osoittanut kevään mittaan erinomaista kuntoa isommissakin kisoissa. Toimituksen huomiona mainittakoon, että Aaro johti SM-keskimatkaa juuri Verikiven Virstan pituuden verran eli noin 23 minuuttia.

Alle 15-vuotiaiden sarja oli pisteissä tasaisempi ja osakilpailuiden sijoitukset menivät kilpailijoiden välillä ristiin. Lopulta voittajaksi suoritui Tuure Kärkelä Kangasala SK:sta.

Kokonaisuudessaan saamamme palaute Verikiven Virstasta oli hyvää ja kiitoksia palautteen antaneille. Aikomuksena oli tarjota hieman erilaisissa maastoissa eri ratamestareiden näkemyksiä erinomaisista pikamatkan radoista. Tulospalvelussa pyrimme hyödyntämään mahdollisimman hyvin uusia mahdollisuuksia tehdä omatoimisuunnistuksesta kisanomainen elämys.

Verikiven Virsta tässä muodossaan saattoi olla tässä, mutta ehkä kyseinen kisan nimi, joka kaivettiin varastosta tähänkin kevääseen, tulee näkymään jatkossa Kangasala SK:n laadukkaiden kilpailuiden kisanimenä.


Kokonaistulokset

Sarjojen kolme parasta palkitaan Suunnistajan Kaupan lahjakortein.

Vaativa

1. Aaro Aho VaHa 36p

2. Jere Ahonen KangSK 25p

3. Jarkko Liuha KangSK 18p

Helpohko

1. Tuure Kärkelä KangSK 36p

2. Sandra Mariani Koovee 30p

3. Matias Kuikko KangSK 28p

Kaikki tulokset nähtävillä Verikiven Virstan tulossivuilla.


Arvontapalkinnot

Kaikkien palautteen jättäneiden kautta arvoimme muutamat arvontapalkinnot.

Arpa suosi seuraavia henkilöitä

Varustekassi: Olli-Petteri Hirvonen, TP

Start-voidepaketti: Emmi Lehkonen, IkNV

Karttamuki+Suunnistajan Kaupan lahjakortti: Jan Hopearuoho, KaRa

Kangasala SK:n jäsenten kesken arvottiin myös pari palkintoa.

Kangasala SK tuubihuivi: Sanna Sipilä

Kangasala SK pyyhe: Tapani Huhta