16.8.2021

Suunnistuksen Viesti- ja suunnistusliiga jatkui Hämeen viikonlopun Hämeen kiertueella. Lauantaina Nuorten Jukolan viestin jälkeen juostiin samalla alueella Viestiliigan Hämeen Rastiviesti ja sunnuntaina Suunnistusliigan osakilpailuna Knock-Out Sprintti Nokialla.

Asetelmia kohti Napapiiri-Jukolaa

Hämeen Rastiviestissä haettiin asetelmia tulevana viikonloppuna käytävään Napapiiri-Jukolaan. SK oli naisissa mukana viidellä joukkueella ja miehet neljällä joukkueella.

Naisten viestissä ykkösjoukkueemme pysyi lähellä kärkeä tehden kuitenkin pieniä ratkaisevia virheitä, jotta odotettu viestionnistuminen olisi toteutunut Venlojen kenraalissa. Joukkueessa juoksivat Maiju Oksanen, Laura Ahonen ja Ulrika Uotila, jotka sijoittuivat viestissä lopulta sijalle 9. Viestin voiton vei Lahden Suunnistajat. SK 2 sijoittui 18., SK 3 31., SK 4 35. ja SK 5 kohtaloksi koitui hylkäys.

Miesten viestissä tehtiin viimeisiä osuuskokeiluita, joten SK:lla oli viivalla melko tasavahvat joukkueet. Viestin kohokohta oli Jere Ahosen takuuvarma aloitusosuuden juoksu, jossa Jere saapui vaihtoon kärkiletkassa 4. sijalla. Lopulta keskinäinen kamppailu kääntyi SK:n 2-joukkueelle, joka sijoittui Eevert Toivosen ankkuroimana sijalle 15. Muut joukkueen juoksijat olivat Kristo Heinmann ja Topias Tiainen. Miesten viestin voittoon suunnistus Ikaalisten Nouseva-Voima. SK 1 sijoittui 29., SK 3 54. ja SK 4 63.

Knock-outtia Nokialla

Sunnuntaina Rasti-Nokia järjesti arvokilpailuissa nähdyn kisamuodon knock-out sprintin Nokian Edenin ympäristössä. Suunnistusperheen uusin tulokas knock-out sprintti, jossa hiihdon sprintin tapaan kilpaillaan erävaiheilla kohti päivän lopuksi suunnistettavaa finaalia. SK:sta kisassa mukana oli Ulrika Uotila ja Maiju Oksanen. Maiju ja Ulrika selvittivät tiensä välieriin, jossa Maiju pääsi lähemmäksi finaalipaikkaa jääden sekunnin finaalipaikasta. Naisten sarjan voiton vei Merja Rantanen. Miesten finaalissa nähtiin eriskummallinen tilanne, kun Maijun veli Teemu Oksanen oli finaalin ainut kilpailija, joka vältti kielletyn alueen läpijuoksun ja näin Suunnistusliigan osakilpailun voitto matkasi Ikaalisten Nousevaa-Voimaa edustavalle nuorelle miehelle.

Valtakunnallinen Kompassi-tapahtuma ja Inov-8 finaali

Valkeakosken Korkeakankaalla kilpailtiin vielä sunnuntaina valtakunnallinen Kompassi-tapahtuma, joka on tarkoitettu alle 14-vuotiaille nuorille ja alle 20-vuotiaille suunnattu Inov-8-liigan finaali. Parhaista sinivalkoisista sijoituksista vastasi Kompassi-sarjoissa Tuuli Jormanainen 19. sijalla lähes sadan osallistujan D14 sarjassa. Vastaavasti pojissa samassa ikäluokassa Topi Hyytiäinen piti parhainta vauhtia SK:n pojista sijoittuen 36.