Yösuunnistuksen Suomen mestaruudet ratkottiin Vehkalahdella

27.9.2021

Kangasala SK saavutti jälleen menestystä ja kotiin tuomisena oli yksi SM-kulta ja kolme plakettisijoitusta. 

Yösuunnistuksen SM-mitalit ratkottiin viime viikonloppuna Vehkalahdella. Maasto ja radat tarjosivat monipuolisia haasteita. Matkan varrella oli erilaisia maastotyyppejä, reitinvalintahaasteita ja monenlaisia rastipisteitä, joten suunnistajilta vaadittiin onnistuneeseen suoritukseen erilaisia keinoja suunnistajan työkalupakista.

Sirra Toivonen nappasi ylivoimaisen voiton naisten 50-vuotiaiden sarjassa, kun eroa toiseksi tulleeseen tuli lähes viisi minuuttia.

Naisten pääsarjassa Ulrika Uotila suunnisti viidennelle sijalle onnistuneen suorituksen jälkeen. Sarjan voiton nappasi ylivoimaisesti Jämsän Retki-Veikkojen Merja Rantanen.

‒ Suunnistus oli koko ajan hyvin hallinnassa, mutta silti matkalle tuli kaksi noin parin minuutin virhettä. Reitinvalinnat onnistuivat mielestäni hyvin, kertasi Ulrika kisan kulkua suorituksen päätteeksi.

Ulrika vaihtoi täksi kaudeksi Kangasala SK:n väreihin ja SM-viestin plakettisija sai jatkoa nyt myös yökisoissa. Ulrika on menestynyt aiemmin erinomaisesti SM-yössä, joten yllätyksenä hyvää sijoitusta ei voida pitää.

‒ Tykkään yösuunnistuksesta ja mielelläni kävisin enemmänkin yösuunnistuskisoja, mutta harmillisesti niitä on kovin vähän. Mielelläni teen yöharjoituksia ja niitä tulee loppusyksyllä melko paljon jo senkin vuoksi, että pimeä tulee aikaisin. Kisanomaiset yösuunnistukset kisakauden jälkeen ovat suosikkitreenejä.

20-vuotiaiden naisten sarjassa Linda Sainio suunnisti hienosti 7. sijalle ja 40-vuotiaiden miesten sarjassa Jarkko Liuha sijoittui neljänneksi.

Suunnistuksen SM-kisat ovat yhtä kilpailua vaille kisailtu tältä vuodelta. Viimeiset SM-kisat kisaillaan lokakuun puolivälissä Tampereella, kun erikoispitkän matkan suomenmestaruudet ratkotaan Tampereen Pyrinnön järjestäminä Tampereen Sorilassa.

Tulokset

Suunnistusliigan tv-lähetys

Ulrika SM-yön palkintojenjaossa. Kuva: MIkko Niskanen