Toiminta

Edustusryhmä on tarkoitettu kaikille suunnistuskilpailemisesta innostuneille pääsarjaikäisille. Vuoden ehdottomiin kohokohtiin kuuluvat Jukola ja muut viestikisat. Edustusryhmä tarjoaa ponnistusalustan aina maajoukkuetasolle asti.

Talven viikoittaisia yhteisharjoituksia ovat yhteislenkki, lihaskunto- ja juoksutekniikkaharjoitus ”ramppireeni” sekä alueen seurojen yhteiset suunnistusharjoitukset. Lisäksi kunnon kehityksen seurantaan kuuluvat testijuoksut (Pyynikin testijuoksu ja ratatestit). Tavoitteellista harjoittelua tuetaan myös säännöllisillä syketasotesteillä sekä muilla tukimuodoilla.

Kesäkaudella tarjolla on kaksi viikoittaista taitoharjoitusta, joista toinen on seuran oma suunnistusharjoitus ja toinen alueen seurojen yhteinen. Ympäri vuoden järjestetään viikonloppuleirejä, joilla kehitetään suunnistustaitoa, kuntoa ja yhteishenkeä.

Ryhmän toiminnasta vastaa Jaana Pietilä-Annala, Mikko Hölli ja Santeri Sainio

Toimintaperiaatteet

Edustus- ja SM-ryhmä toimii tiiviissä yhteistyössä. Alla kuvattu ryhmän yhteisiä toimintaperiaatteita.

SM- ja Edustusryhmät on suunnattu 14v ja siitä ylöspäin kaiken tasoisille urheilijoille. SM- ja edustusryhmissä kehitytään niin yksilöinä, kuin joukkueena ja sparrataan hyvässä hengessä toinen toistaan eteenpäin. 

Kangasala SK tukee SM-ryhmän ja edustuksen jäsenten harjoittelua järjestämällä ohjattua harjoitustoimintaa viikoittain sekä leirityksiä kauden mittaan säännöllisesti. KSK tukee myös SM-ryhmän ja Edustuksen jäseniä osallistumismaksuissa sekä käytännön matka- ja majoitusjärjestelyissä. 

Ryhmien sisällä jäsenet kannustavat ja tukevat toistensa harjoittelua, sekä jakavat myös keskenään tietoa harjoittelustaan (esimerkiksi harjoituspäiväkirja). Ryhmien tavoitteena on yksilöiden ja ryhmän kehittyminen sekä sitä kautta yhteishengen ja yhteisöllisyyden ylläpito ja kehittäminen. Ryhmien sisäinen viestintä tapahtuu pääasiassa myClubissa ja ryhmien omissa Whatsapp -ryhmissä.

Uutena asiana on ryhmien alla toimivat ryhmätasot. Henkilö voi valita kolmesta eri ryhmätasosta itselleen parhaiten sopivan vaihtoehdon. Kunkin ryhmätason alle on listattu ryhmämaksu, seuran tarjoamat etuudet sekä mahdolliset bonukset ja ryhmätason kriteerit.

Ryhmätasot


1. Kilpaurheilija, 2. Edustusurheilija ja 3. Sopimusurheilija

Jokainen urheilija kirjoittaa seuran kanssa sopimuksen. 
Lisäksi sopimusurheilijaksi voidaan erikseen valita urheilija, joka täyttää sopimusurheilija -tason edellyttämät kriteerit. Ryhmätasoihin sisältyy kauden mittainen menestysoptio takautuviin etuuksiin. Esimerkiksi jos henkilö maksaa perusjäsenmaksun, mutta ottaakin kesällä kehitysaskeleen ja juoksee SM-kisoissa H/D20 -sarjassa TOP 20, on silloin henkilö oikeutettu saamaan edustusurheilijalle kuuluvat edut syksyllä.

1. Kilpaurheilija; aktiivinen edustusryhmäikäinen, joka kilpailee tavoitteellisesti. Mahdollisuus nousta kauden aikana näyttöjen perusteella edustusurheilijaksi ja saada takautuvasti edustusurheilijan tuki sekä mahdollisuus menestysbonuksiin.


Seuran perusjäsenmaksu 60e + 140€ ryhmämaksu
Seura tarjoaa:
• kilpailujen osallistumismaksut 200€ asti
• edustuksen viestiohjelman viestikilpailut
• seuran järjestämät harjoitukset 
• kotimaan leirit

2. Edustusurheilija ; menestyskriteerit täyttävä aktiivinen edustusikäinen, joka kilpailee tavoitteellisesti.


Seuran perusjäsenmaksu 60e + ryhmämaksu 140e
Seura tarjoaa:
• kilpailun osallistumismaksut 300€ asti
• edustuksen viestiohjelman viestikilpailut
• 2*tasotesti
• VJ:n suunnistuskengät
• 100e lihashuoltoa varten
• 90e edestä suunnistusasuja
• seuran järjestämät harjoitukset
• kotimaan leirit

3. Sopimusurheilija


Seuran perusjäsenmaksu 60e + ryhmämaksu 140e


Sopimusurheilijalle kuuluu laajennettu edustusurheilijan paketti. Sopimusurheilijan sopimukseen sisältyy erikseen määritelty varustetuki, henkilökohtainen valmennustuki ja muita mahdollisia sovittuja tukia.
Sopimus voidaan tehdä kriteerit täyttävän urheilijan kanssa tai huipulle tähtäävän urheilijan, jonka seura näkee sitoutuvan tavoitteelliseen harjoitteluun sekä kilpailemiseen ja jolla on potentiaalia huipulle.


Edustusurheilijalla on mahdollisuus menestyksen myötä saavuttaa bonuksia. Edustusurheilija sitoutuu edustusurheilijasopimuksessa oleviin ehtoihin.

Edustusurheilijan sopimukseen edellyttämät kriteerit (urheilija täyttää vähintään 1 alla olevista kriteereistä):

• Jukola/Venlojen viestin 1. joukkue/SM-viestin 1. joukkue

• Loppurankilla H/D21-sarja 30% parhaan joukossa ja H/D20-15 sarja 10% parhaan joukossa

• Miehet H21 A-finaali ja naiset D21 top 30 SM-kisoissa ja H/D20-15 sarja top 10

• Potentiaalin perusteella erikseen seuran hallituksen hyväksymä urheilija, joka osoittaa motivaationsa ja halunsa harjoitella ja kilpailla tavoitteellisesti.

Sopimusurheilija:

Sopimusurheilijalle kuuluu edustusurheilijan paketti. Sopimusurheilijan sopimukseen sisältyy erikseen määritelty varustetuki, henkilökohtainen valmennustuki ja muita mahdollisia sovittuja tukia.

Sopimus voidaan tehdä kriteerit täyttävän urheilijan kanssa tai huipulle tähtäävän urheilijan, jonka seura näkee sitoutuvan tavoitteelliseen harjoitteluun sekä kilpailemiseen ja jolla on potentiaalia huipulle.

Tasoa arvioidaan seuraavasti:

1. MM-taso, EM-taso

2. Kansallinen huippu, SM-top 10

3. Nuorten arvokilpailu-urheilija

Tasoa arvioidaan edellisten vuosien kilpailujen ja rankisijan perusteella

• MM-kisat

• Maailmancup

• EM-kisat

• SM-kisat 1-10 sijat

• Ranki: miehet 50, naiset 30 ja nuoret 15 joukossa

Edustuksen valmentajana ja vastuuhenkilönä toimii Jaana Pietilä-Annala.