Tietoa seurasta

Kangasala SK on vuonna 1993 perustettu suunnistuksen erikoisseura.

Vuonna 2022 seuraan kuului 320 jäsentä.

Kangasala SK järjestää suunnistustoimintaa kaikenikäisille. Alle kouluikäisenä ja alakoulun ensimmäisillä luokilla alkeet voi opiskella joka kevät pidettävässä Hippokoulussa. Sieltä siirrytään iän ja taitojen mukaan Tikuihin, Takuihin, Liito-oraviin ja Kaahareihin. Yli 14-vuotiaat kuuluvat SM-ryhmään. Pääsarjan suunnistajien ryhmän nimi on Edustus ja aikuiset kunto- ja harrasteurheilijat toimivat Masters-ryhmässä.

Tärkeimpiä tapahtumajärjestelyjä ovat Tampereen Iltarastit sekä vuosittainen lasten yösuunnistustapahtuma Seikkailujen yö. Seuran historian aikana on lisäksi järjestetty neljä kertaa SM-kilpailut ja säännnöllisesti isoja kansallisia suunnistuskilpailuja. SK:n historian suurin ponnistus oli vuoden 2019 Jukolan viestin järjestäminen, joka toteutettiin 2300 talkoolaisen voimin. Osallistujia Kangasala-Jukolassa oli 20 632.

Kangasala SK:n parhaat suurviestisijoitukset ovat 1990-luvun puolelta: miehet suunnistivat 1998 Jukolassa sijalle 7. ja vuonna 1999 Tiomilassa toiseksi. Vuonna 2006 SK voitti Nuorten Jukolan.